Başkansız açılış

Çerkezköy Belediyesi öncülüğünde Tepe Emlak Konutları mevkiine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kreş, dün düzenlenen törenle açıldı. Sabah ezanında ilçe programlarına katılan

GÜNDEM 9.10.2015 18:01:00 0
Başkansız açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Taner Dodurka, CHP İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu, ile Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca Atmaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy’ün kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açılışa katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca açılışa Çerkezköy Belediye Bşyaknı Vahap Akay ile yardımcılarından da kimsenin katılmadığı görüldü. Albayrak’ın, milletvekili adayları ile birlikte seçim çalışmalarına katıldığı, bu yüzden Çerkezköy’deki açılışa katılamadığı öğrenildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı yaptı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde açılışı yapılan okul öncesi eğitim kurumunun yapımının Çerkezköy Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildiğini kaydeden Küçükyazıcı, “Kreşimizde 1 psikolog müdür, 3 öğretmen, 1 sosyal çalışma uzmanı, 1 memur, 3 de yardımcı personel görev alacak. Kreşimiz 60 çocukla hizmete başladı” dedi.

ÇOCUKLARIN EN HIZLI GELİŞTİĞİ DÖNEM

Şahabettin Küçükyazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okul öncesi eğitim dönemi, çocukların en hızlı geliştiği dönemdir. Bu dönemde çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli fiziksel çevre çok önemlidir. Okul öncesi eğitimin amacı, öğrenmeye ilgi uyandırmak, çocuklara bilgi aktarmaktan çok yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Burada verilecek eğitim, miniklerin yaşamları boyunca katılacağı etkinliklerin verimini artıracak, daha başarılı çocuklar yetişecektir.”
KREŞLER SAYESİNDE ANNELER SOSYAL HAYATA KATILABİLİYOR
Programda daha sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka da, “Bugün sosyal demokrat belediyeciliğin güzel bir örneğini sergiliyoruz. Kreşler sayesinde anneler sosyal hayata katılabiliyor, hatta çalışarak aile bütçesine katkıda bulunabiliyor. Anneler çalışırken gözleri arkada kalmıyor. Çünkü çocuklarının emin ellerde olduğunu biliyorlar” dedi. Okul öncesi eğitim döneminin çocukların gelişiminde ve kişiliğinin belirlenmesinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Dodurka, “Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve sorgulayıcı birer birey olmaları için temeller kreşlerde atılır” dedi.

ANNE, BABA VE ÇOCUKLARA HAYIRLI OLSUN

Dodurka konuşmasına şu şekilde devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, başka bir programı dolayısıyla açılışa katılamadı. Kendisi, insan odaklı hizmet konusunu her zaman şiar edinmiş biridir. Bu hizmetlerden birini gerçekleştirme mutluluğunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Ayrıca, bu binayı Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve kreşin yapımında emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ederiz” dedi ve kreşin Çerkezköy’lü anne, baba ve çocuklara hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılış kurdelesini kesti. Davetliler daha sonra kreşi dolaşarak, incelemelerde bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ