Rıza dede Edirne'nin gündemi oldu

Edirne'de yaşayan 89 yaşındaki Rıza Yarbaş'ın engelli oğluna bakabilmek için kendi ürettiği patates ve mısırları sattığı yönünde sosyal medyada paylaşılan fotoğraf kentte günd

GÜNDEM 8.10.2015 15:36:00 0
Rıza dede Edirne

Bunun üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuya el attı. Yarbaş'ı makamında ağırlayan  Gürkan, "Rıza Yarbaş yanlış anlaşıldı. Kendisinin yardıma ihtiyacı yok. Rıza amcayı yıllardır tanırım. Bir sıkıntısı olsa biz her zaman onun yanındayız."dedi.

89'luk dede sosyal medyayı salladı

Rıza Yarbaş hakkında sosyal medyada paylaşılan ve fotoğraf altında 'Engelli oğluna bakabilmek için çalışıyor' yönündeki paylaşım, duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Yarbaş’a yardım etmek isteyen Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar Edirne Belediyesi’ni aradı.
Kendisiyle ilgili bu yardım seferberliğinden haberdar olan Rıza Yarbaş, yanlış anlaşılan bu konunun düzeltilmesi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret ederek yardım istedi.

ENGELLİ OĞLU ÖLMÜŞ

Rıza Yarbaş’ı yıllardır tanıdığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Rıza amca yıllardır aynı yerde ürettiği ürünleri satıyor. 2 oğlu var. Biri kamu kurumundan emekli, biri ise engelli. Engelli olan oğlunu Arife günü kaybettik. Cenazesini Edirne Belediyesi olarak kaldırdık, mevlidini yaptık” dedi.
Yanlış yapılan haberden dolayı bütün Türkiye’nin engelli oğluna bakmak için Rıza Yarbaş’ın patates, mısır sattığını zannettiğini ifade eden Gürkan, “Rıza amcanın büyük oğlu zaten Rıza amcaya gereken desteği veriyor.  Rıza amca oraya kendine meşguliyet sağlamak için gidiyor. Rıza Amcanın az da olsa tarlası var, kendi evi de var. Rıza Amca, çalışmayı seven bir insan, bu yaşta da olsa Edirne’ye bir katkısı olması amacıyla çalışıyor” diye konuştu.
EDİRNE BELEDİYESİ OLARAK BİZ YANINDAYIZ
Edirne Belediyesi olarak yardıma ihtiyacı olanların yanında olduklarını anlatan Gürkan, “Rıza amcanın sadece manevi yardıma, desteğe ihtiyacı var. Maddi olarak herhangi bir yardıma ihtiyacı olursa, biz Edirne Belediyesi olarak Rıza amcanın her daim yanındayız. Lütfen Rıza amcaya maddi yardımda bulunmak için kimse aramasın. Rıza amcaya manevi destek vermek isterseniz eğer kendisinin yanında yer alabilirsiniz” dedi.

“RIZA AMCA, TÜRK MİLLETİ’NİN NE KADAR ASİL OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Rıza Yarbaş’ın kendisine gelen yardım taleplerini geri çevirdiğini dile getiren Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:“Rıza Amca, kendisine gelen tüm yardım taleplerini reddetti. Kendisine gelen yardım taleplerini yardıma ihtiyacı olmadığını belirterek, reddetmesiyle Türk Milletinin ne kadar asil bir millet olduğunu tekrar gözler önüne serdi. Türk Milletinin yardımseverliğine aynı şekilde karşılık verdi. Bu iyi niyeti kötüye kullanmadı. Maddi yardıma ihtiyacı olmadığını, ihtiyacı olanlara yardım edilmesini ifade ederek asil bir davranış sergiledi.  Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum” 
“EĞLENMEK İÇİN ÇIKIYORUM”
Edirne’nin Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir eczane yanında yaklaşık 20 yıldır belirli günlerde tarlasında ürettiği ürünleri sattığın belirten Rıza Yarbaş, "Herhangi bir yardıma ihtiyacım yok. Tezgahı tamamen vakit geçirmek amacıyla açıyorum."dedi.