İlk oylar atıldı

TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı gümrük kapılarındaki 6 sandıkta dün sabah 08.00'den itibaren 1 Kasım genel seçimleri için oy verme işlemi başladı.

GÜNDEM 8.10.2015 15:07:00 0
İlk oylar atıldı

1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için yurt dışında yaşayan Türklerin gümrüklerde oy verme işlemi dün sabah 08.00 itibariyle başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Trakya’da belirlediği Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışından giriş bölümüne, çıkış bölümüne ve gar gümrüğüne birer sandık kuruldu. Yine Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Dereköy'e sınır kapısı ile Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı’na da birer sandık kuruldu.

Avrupa’daki Türk işçilerinden karayolunu tercih ederek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için gelenler oy kullanabilmek için sabah 08.00’e kadar gümrükte bekleyip sandıkların olduğu peronların açılmasını beklediler. Sandıklarda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanırken, seçmenler üzerinde parti logoları ve isimlerinin bulunduğu oy pusulalarına ‘evet’ kaşesi basarak zarfla sandıklara attı.

1 SAATTE 100 KİŞİ OY KULLANDI
Başlayan oy verme işleminde Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki kısa sürede 3 sandıkta yaklaşık 100 kadar seçmen oy kullandı. 43 yıldır Almanya’da yaşadığını anlatan Naci Akgün, yurt dışında yaşayanların Türkiye’de ki durumu daha iyi analiz ettiğini ifade ederek, “Türkiye’ye de gelip, gidiyorum. Ben yurt dışında yaşadığım için diğer seçenekleri daha iyi görebiliyoruz. Neyin değişip, değişmediğini fark edebiliyoruz. Oyumuzu ona göre kullandık” dedi.
TERÖR OLAYLARI OYLARI ETKİLEDİ
Seçmenler Türkiye’deki ekonomik şartların ve terör olaylarının hangi partiye oy vereceklerine ilişkin kararlarında etkili olduğunu ifade etti. Avusturya’da yaşayan Türk işçilerinden Orhan Acar, oy kullanırken terör olaylarının artışına göre karar verdiğini söyleyerek, “Avusturya’da yaşıyorum, memleket için oyumu kullandım. Hayırlısı olsun. Oy verirken Türkiye’nin ekonomik durumuna, terör olaylarına göre karar verdim” diye konuştu.
Seçmenlerden Savaş Yılmaz ise oy kullanabilmek için Almanya’ya dönüşünü bugüne ayarladığını belirterek, “Ben dönüş günümü oy kullanmak için bugüne ayarladım. Gümrükte oy kullanılacak yeri aradım, kimse söylemedi. Oyumu kullandım, yaşadığım Almanya’ya dönüyorum. Vatana, millete hayırlısı olsun” dedi.

DEREKÖY’DE DE OY VERDİLER

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı’nda da oy verme işlemi sabah 08.00’de başladı. Yurt dışı seçmen kütüklerine kayıtlı seçmenler sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Dereköy’de ilk oyu kullanan Mustafa Serter, Türkiye’deki siyasi belirsizliğin bir an önce bitmesini istediğini belirterek, “Oyumun vatanıma hayırlı olmasını istiyorum. Herkesin üzerine düşen vatandaşlık görevini yapacağını düşünüyorum. Bu belirsizlik bir an önce bitip ülkemin artık bir hükümete kavuşması gerekiyor. Ekonominin canlanması gerekiyor. Bu olaylar bizim için pek hoş değil, dışarıdan hoş görülmüyor” şeklinde konuştu.
Gümrüklerde oy verme işlemi 1 Kasım’da sona erecek.