35 hastanın tamamen tıkanan damarını açtılar

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Niyazi Güler başkanlığındaki ekip 35 hastanın tamamen tıkalı damarını açma başarısı

GÜNDEM 7.10.2015 16:03:00 0
35 hastanın tamamen tıkanan damarını açtılar

Tıkalı damarla ilgili yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Niyazi Güler,  "Yeni gelişen teknolojik katater ve özel tellerle hastanın her iki kasığından girilerek kalp damarına ulaşıyoruz.Tamamen tıkalı olan damarı öncelikle kan akımının olduğu yönden, oradan geçilemiyorsa tamamen tıkalı olan damara tersten girilerek balon ve stentle açıyoruz.Bu yöntem her hastaya uygulanmıyor.Öncelikle ameliyat öneriyoruz. Ameliyatı riskli olan veya kesinlikle ameliyat istemeyen hastalara uygulanan yöntem. Bu tür hastaların işlemi çok zor ve özel ekipman gerektiren işlem."dedi.

BU İŞLEMİ YAPAN SINIRLI DOKTOR VAR

Türkiye’de bu işlemi yapan çok sınırlı sayıda doktor olduğunu belirten  Prof.Dr. Güler,  yeni hastane olmalarına rağmen Amerika Birleşik Devletlerinde ve gelişmiş ülkelerde kalp damar hastalıkları ile hangi tedaviler yapılıyorsa, kendilerinin da aynısını yaptığını söyledi. Avrupa Kronik Total Oklüzyon Kulübünün 18 Ekim'de İstanbul’da düzenlediği ve dünyanın en önemli merkezlerinden gelen dünyaca ünlü hekimlerinin canlı yayınla ameliyatına katıldığını belirten Prof.Dr.Niyazi Güler, "Bu hekim arkadaşlarımızdan yeni teknikler öğrendik.Gelişen birkaç yeni özel mikrokatater ve telleri yakından görme şansımız oldu. Burada yapılan ameliyatları canlı yayından izledik. Kardiyoloji Anabilim Dalı olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek Trakya Bölgesinde yine ilklere imza atacağımız inancındayız."diye konuştu.