Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi aldılar

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Karim Atasi, Ankara ofisi görevlilerinden Handan Gökçe Saraydın ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Marmara Bölge Sorumlusu Elif Selen Ay Edirne Beled

GÜNDEM 7.10.2015 15:40:00 0
Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi aldılar

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Karim Atasi, bir süre önce Avrupa’ya geçmek için Edirne’ye gelen ancak geçişlerine izin verilmeyerek, kamplarına geri gönderilen mülteciler hakkında bilgi aldı.

YARDIMDA BULUNDUK
Edirne Belediyesi olarak, kente gelen mültecilere su ve kumanya yardımında bulunduklarını ifade eden Gürkan, “Geleceğin utanç sayfalarına yazılacak bir savaştan kaçan bu insanların dramı, gözlerimiz önünde yaşanıyor. Edirne otogarında, TEM otoyolunda bekleyen ve bir kısmını da Sarayiçi’ne yerleştirdiğimiz bu insanların su, gıda, seyyar tuvalet, temizlik gibi ihtiyaçlarına Edirne Belediyesi olarak destek olmaya çalıştık. Onlara hijyenik bir ortam kurarak, çöplerini düzenli olarak aldık. Edirne halkı adına diliyorum ki; bu savaş artık son bulsun. Savaş çok zor. Savaş utanç verici. Sizlere de bu insanlar adına yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.