Kapaklı'ya Çocuk Eğitim Parkı yapılacak

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Hayrabolu'da bir açılış prog

GÜNDEM 6.10.2015 17:49:00 0
Kapaklı

Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Salih Bezgin ve Fatih Önkol da mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde kapanan Karaağaç Belediyesi tarafından satışı yapılan ve bedeli tahsil edilen belediye hisselerinin, alıcılarına devri konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li üye Halil İbrahim Erkan, “Bu vatandaşlarımız Karaağaç Belediyesi kapanmadan önce buradan belediye hisselerini satın aldılar. Daha sonra Karaağaç Belediyesi kapandı ve artısıyla eksisiyle her şey Kapaklı Belediyesi’ne devroldu. Biz de bedeli tahsil edilen bu belediye hisselerini alıcılarına devretmeye karar verdik” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.
21 BİN METREKARE ALAN BÜYÜKŞEHİR'E TAHSİS EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çocuk Eğitim Parkı yapılmak üzere en az 12 bin metrekarelik alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Okul çağındaki çocukların özellikle trafik konusunda bilinçlenmeleri amacıyla yapılacak parkların gerekliliğine dikkat çeken Halil İbrahim Erkan, “Bu park alanı için yaklaşık 21 bin metrekarelik alan belirledik. Burasının 10 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi için meclis kararı gerekiyor” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
KARAGÖZ DERESİ ISLAH EDİLECEK
Toplantı, Cumhuriyet Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi arasında kalan Karagöz Gölü dere ıslahı ve dere güzergahının peyzaj düzenlemesi amacıyla proje yapılması için imar planlarında bulunan 31L1A, 31K2C ve 31L1D paftalarındaki park alanlarının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Erkan, “Bölgede bulunan 10 bin, 15 bin 492, bin 709 ve bin 844 metrekarelik alanların, proje bütünlüğünün sağlanması ve tek tip proje çizilmesi için 10 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi gerekmektedir” dedi. Gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.
CADDE VE SOKAKLARA İSİM VERİLECEK
2016 Mali Yılı performans programı ile 2016 gelir-gider bütçesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildiği toplantıda; 2016 Mali Yılı gelir tarifesi de görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi. Mimar Sinan ve Fatih Mahallelerinde yapılan 18. Madde uygulaması kapsamında oluşan cadde ve sokaklara isim ve numara verilmesi konusu da oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Toplantı bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanması ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ-Onur AYDIN