Kahvaltılı önlem

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, dezavantajlı çocukların eğitim gördükleri okullardaki devamsızlığın önüne geçmek için her sabah kahvaltı verecek.

GÜNDEM 5.10.2015 16:25:00 0
Kahvaltılı önlem

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Roman vatandaşların çocuklarının okula gitmelerini sağlamak amacıyla dezavantajlı çocuklara kahvaltı programları ile okula gelmelerini sağlamaya çalışıyor.

Dün, hayata geçirilen proje kapsamında çoğunlukla Roman çocukların eğitim gördüğü Yayla Mahallesi'ndeki Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nu Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ile polisler ziyaret etti. Burada Akay ve polis memurları öğrencilere sandviç ve meyve suyu dağıttı ve birlikte kahvaltı yaptılar.

BU ORANI DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün katkılarıyla dezavantajlı çocukların okula devamlılıklarını sağlamak için çalıştıklarını belirten Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, "Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nda devamsızlık oranı yüzde 60'lara kadar çıktı. Kahvaltı programlarıyla bu oranı düşürmeyi amaçlıyoruz.Ayrıca  öğrencilerin beslenmelerine önem veriyoruz.Dilerim bu konuda bir katkımız olur. İlimizde eğitim düzeyi yüksek olsa da Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu gibi birkaç okulumuzda devamsızlık olduğunu gördük. Arkadaşlarımızla, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğini alarak öğretmenlerimizle beraber istişare ederek böyle bir uygulama başlattık. İlerleyen günlerde ne kadar verimli olduğunu göreceğiz, biz umutluyuz.

En azından yüzde 50'ler, yüzde 60’lar seviyesinde olan devamsızlığı aşağı çekmeyi, çocukları okula teşvik etmeyi hedefledik. Kahvaltının ardından polisler ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.