Yakalara pembe kurdele

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında, meme kanseri konusunda bilinçlendirmek

GÜNDEM 5.10.2015 14:10:00 0
Yakalara pembe kurdele

İki kurumun panolarına afişler asılırken, pazar yerindeki karşılaşılan vatandaşlara ise meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele takılarak bilgilendirici broşürler verildi.

Meme kanseri bilgilendirmesi

Meme kanseri konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi için Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamından ziyaret etti ve bilgilendirmede bulundular.

Kapaklı Belediyesi olarak ilçede yaşayan kadınlar için ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesini hayata geçirdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,

"Proje kapsamında belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor. Kapaklı Belediyesi olarak sağlık alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİLER

Belediye ziyaretinin ardından görevliler,  pazar yerine gitti ve vatandaşları meme kanseri konusunda bilgilendirdi. Ayrıca görevliler, karşılaştıkları kişilerin yakasına meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele takarak bilgilendirme broşürünü dağıttı.