Bağırsaktan idrar kesesi yapıldı

Çorlu'da, yakalandığı mesane kanseri nedeniyle idrar torbası alınan 56 yaşındaki Ertan Yemenicioğlu'na bağırsaktan idrar kesesi yapıldı.

GÜNDEM 1.10.2015 16:55:00 0
Bağırsaktan idrar kesesi yapıldı

56 yaşındaki Erken Yemenicioğlu idrarındaki yanma şikayeti ile doktora gidince mesane kanserine yakalandığı teşhis edildi. Bunun üzerine Yemenicioğlu, özel bir hastanenin Üroloji servisinde tedavi altına alındı. Operasyonu gerçekleştiren Üroloji uzmanı Dr. İnanç Yılmaz tarafından Yemenicioğlu'nun kapalı ameliyatla idrar torbasındaki kitle temizlendi.

BAĞIRSAKTAN YAPILDI 
Üroloji uzmanı Dr. İnanç Yılmaz, hastanın yoğun kanama ile geldiğini belirterek şunları söyledi: "Hasta 30 yıl sigara kullanmış. Hemen tedaviye başladık. Kapalı bir ameliyat yaparak idrar torbası temizlendi. Daha sonra patolojik rapora göre idrar torbasının alınması gerektiği sonucuna vardık. Bu ameliyatta da ince bağırsaktan 20 santimetrelik bir parçayı damarlarını koruyarak, kanlanmasını bozmadan genel cerrah arkadaşlarla beraber alıp bir idrar kesesi oluşturduk. Onu kesip, yeniden dikerek küre şekline getirdik. Böbreklerden gelen iki kanalı ve idrarın çıkacağı alt kanalı bu küreye birleştirdik. Ameliyattan 20 gün sonra hastamız normal hayatına döndü. Şimdilik ek bir kemoterapi ya da radyoterapi tedavisine gerek yok. Hastalığın takibine belli aralıklarla devam edeceğiz."