Müjdeler ne oldu?

Çerkezköy'ün önceki gün yüreğini ağzına getiren taşkın alarmı, Mayıs 2013'de ilçeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "Tekirdağ bizim için çok önemli Tekirdağâ??

GÜNDEM 30.09.2015 16:22:00 0
Müjdeler ne oldu?

62 tane müjde ile geldik. Çerkezköy de bizim için çok önemli. Çerkezköy'de şehrin içinden geçen derelerdeki suyun akışına engel olan köprü ve demiryolu geçitlerini yeniden projelendireceğiz." sözü tekrar gündeme getirdi. Çerkezköy'de vatandaşlar, şehrin kanayan yarası haline gelen dere taşkınlarının çözümü için vaatlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na 'Müjdeler ne oldu' diye tepki gösterdi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 19 tesisin açılışını yapmak üzere Mayıs 2013’te Çerkezköy’e gelmiş ve vatandaşlara çeşitli vaatlerde bulunmuştu. Bakan Eroğlu’nun vaatlerinden biri de Çerkezköy’de şehrin içinden geçen derelerdeki suyun akışına engel olan köprü ve demiryolu geçitlerini yeniden projelendirmek oldu. Bakan Eroğlu’nun Çerkezköy ziyaretinin üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçti. Fakat ne Pınarça Deresi ne de Çorlu Deresi üzerinde bulunan köprüler ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.
YAPILAN ÇALIŞMALAR TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇTİ Mİ?
Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Hasan Uğurlu Köprüsü’nde, 3 görevlinin Pınarça Deresi ile ilgili fotoğraf ve görüntü çalışması yaptığını gören vatandaşlar, görüntülerin neden alındığını sordu. Görevliler ise DSİ’den geldiklerini belirterek, “Biz burada DSİ’nin yaptığı çalışmaları çekmeye geldik” diye cevap verdi. Vatandaşlar ise DSİ’nin son iki yılda sadece Pınarça Deresi’nin zeminini betonla kapladığını ve dere kenarlarına taşlar döşediğini belirterek, “Bu yapılan çalışmalar taşkınların önüne geçti mi? Dere yatakları üzerinde bulunan köprüleri yıkıp yeniden yapacaktınız. Ne oldu? Neden yapılmadı?” diye sordu.
YAPMAK İSTEMİYORLAR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ise “Hasan Uğurlu Köprüsü’nü yıkmak için bizden, oradan geçen içme suyu hattını deplase etmemizi istediler. Biz bu çalışmayı 2013 yılı içinde hemen bitirdik. Fakat yine de köprünün yıkılması ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Biz belediye olarak yaklaşık 2 ay önce DSİ’ye dere yatakları üzerinde bulunan ve başta Hasan Uğurlu Köprüsü olmak üzere suyun akışına engel teşkil eden köprülerin yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili neden hala herhangi bir adım atılmadığı hakkında yazı yazdık. Fakat kendilerinden bize herhangi bir cevap gelmedi. Demek oluyor ki bu çalışmaları yapmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ