Çerkezköy'de 'Taşkın' alarmı

Trakya'da 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çerkezköy'den geçen Pınarça Deresi'nin debisi yükseldi. Taşkın riski nedeniyle Hükümet Konağı otoparkındaki araçlar boşaltıldı. De

GÜNDEM 29.09.2015 10:29:00 0
Çerkezköy

Tekirdağ genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Malkara ve Saray'da yaşanan sel felaketinin ardından Çerkezköy'de de taşkın alarmı verildi. İlçeden geçen Pınarça Deresi'nde yağışlar nedeniyle debisi yükselince Hükümet Konağı otoparkı su dolmaya başladı.bunun üzerine, polis ekipleri otoparklardaki araçların sürücülerine ulaştı ve kaldırttı. İş makinesi ise içinde Kaymakamlığı'nda bulunduğu binanın yan girişine içeri su girmemesi için kum yığını yaptı.

KRİZ MASASI KURULDU

Derenin bulunduğu alanda Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve diğer ilgililer inceleme yaptı. Ardından da Kriz Masası oluşturuldu ve Polis Evi'nde toplantı yapıldı.

 

KAMYONLARLA HAFRİYAT TAŞINDI

TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  Hükümet Caddesi'ne kamyonlarla hafriyat taşıyor.Gelen hafriyat ise iş makineleri ile cadde üzerindeki Pınarça Deresi köprüsünün çevresine dökülerek buradaki sedde güçlendirilmeye çalışılıyor. 
Hayri Batur Caddesi üzerinde ise dereden taşan su yola akmaya başladı. bunun üzerine TESKİ ekipleri, bu alana da hafriyat dökerek taşkın suyunun yola akmasını engelledi.
BAŞKANLAR İNCELEME YAPTI
Taşkın riski nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkezköy'e geldi ve Pınarça Deresi mevkiinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte incelemelerde bulundu.  
İNŞALLAH ÇARE OLUR
Vatandaşları uyardıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bu alandaki vatandaşları uyardık. Gerekenleri de yapmaya çalışıyoruz sedde yaparak. İnşallah çare olur."dedi.
YÜKSELME ENDİŞELENDİRİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Buraların çok ciddi yatırımlarla bu işleri çözmemiz lazım. Çerkezköy ile ilgili ikinci etap ihalemiz var bu günlerde. Bunu yaptıktan sonra rahatlama olacak. Esas rahatlama DSİ'nin tedbirler alması gerekiyor. Ambardareye yapacağı baraj bu sorunu çözecektir. Biz Büyükşehir olarak her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Yükselme endişelendiriyor. Umarım, inşallah seviye düşer ve rahatlarız."dedi.