Tekirdağ'daki okulların eksikliklerini TBMM gündemine taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okulların fiziki koşullarının yetersiz olduğunu belirtti ve konuyu TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 28.09.2015 18:16:00 0
Tekirdağ

Köprülü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği 5 maddelik soru önergesinde, kaliteli bir eğitimin gerçekleşebilmesi için okulların fiziki şartlarının büyük önem taşıdığını ve bu koşulların eğitim-öğretimdeki başarıyı büyük oranda etkilediğini söyledi. Köprülü, 24. dönemde, okullarda yaşanan sıkıntıları ve öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getirdiklerini ancak bakanlıktan yanıt alamadıklarını  ifade etti.
FİZİKİ SORUNLAR VAR
Ülke genelindeki birçok okul gibi, Tekirdağ'da da bulunan çoğu okulda, iyi bir eğitim- öğretim faaliyetinin gerçekleşmesini engelleyen fiziki sorunların olduğunu öne süren Köprülü, öğrenci sıralarından, sınıfın kapı ve pencerelerine, kalorifer tesisatından, duvar boyalarına kadar çok sayıda problemli alan bulunduğunu belirtti. Önergesinde sorunlu okullara örnek olarak Ergene İlçesi, Vakıflar Mahallesi’nde bulunan Vakıflar İlkokulu ve Ortaokulu binasını örnek gösteren Köprülü, bu okulun kalorifer kazanının kullanılamayacak duruma geldiğini, sınıfların kapı ve pencerelerinde, ayrıca okulun çatısındaki kiremitlerde kırıklar bulunduğunu kaydetti. Köprülü, önümüzdeki kış mevsimine kadar bu sorunların giderilmemesi halinde, öğrencilerin büyük sıkıntı yaşayacağını ve hatta eğitimlerinin yarım kalabileceği ihtimali olduğunu belirterek, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Tekirdağ ilinde hizmete açık kaç okul binası bulunmaktadır? Fiziki yetersizlikten dolayı kapalı tutulan okul var mıdır?,Hizmete açık bu okul binalarının fiziki sorunları tarafınızdan tespit edilmiş midir? Bununla ilgili kayıtlar nelerdir?,Bu binalara ait onarılması mümkün olmayan kapı, pencere, çatı vb. yerlerin değişmesi için Bakanlığınıza veya Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen taleplerin ne kadarı karşılanmıştır?,Önümüzdeki 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, fiziki şartlarında uygunsuzluk bulunan ilimiz okullarında ne tür bir çalışma yapılacaktır?,Ayrıca, bu olumsuz koşullara örnek olarak gösterdiğimiz Ergene İlçemiz, Vakıflar Mahallesi’nde bulunan Vakıflar İlkokulu ve Ortaokulu binasının sorunlarının giderilmesi için ne tür bir çalışma yapılacaktır?