Kurbanda mezbaha boş kaldı

Narin Caddesi yanındaki alana kurulan Kurban Pazarı'nda yasak olmasına rağmen pislik içinde yüzlerce küçük ve büyükbaş kurban kesilirken, hijyenik bir ortamda hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ã??

GÜNDEM 28.09.2015 16:17:00 0
Kurbanda mezbaha boş kaldı

Kurban Bayramı'nda Narin Caddesi yanına kurulan Kurban Pazarı'nda küçükbaşlar 50, büyükbaş kurbanlıklar ise 150 ile 250 lira arasında değişen fiyatlara, bu alanda kurban kesilmesinin yasak olmasına rağmen kesilmişti. Yağmur yağışı sonrası bataklığa dönen alanda, çamurların arasında kurban kesimine ise hiç bir yetkili 'dur' dememişti.

MEZBAHADA KESİM
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezbahası'na ise vatandaşlar kurban kesimi için fazla ilgi göstermedi. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında 60 kesim yapılan mezbahada bu yıl bu sayı neredeyse yarı yarıya düştü. Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, kesilen kurbanlıkların büyük bölümünü ilk gün kesildiğini söyledi. Halimoğlu, " Birinci gün 23 Büyükbaş, 7 küçükbaş,, ikinci gün 1 Büyükbaş, ve üçüncü gün ise 3 büyükbaş kurbanlık kesimi gerçekleştirdik. Mezbahada bayram'ın ilk 3 günü beş kesim personeli, bir şoför, bir veteriner hekim, bir veteriner sağlık memuru ve iki diyanet İşleri personeli görev yaptı."dedi.
KÜÇÜKBAŞLAR 60 LİRAYA KESİLDİ
Küçükbaşın 60 lira, büyükbaşların ise 200 liraya kesildiği mezbahada kesilen kurbanlıkların etleri parçalandıktan sonra, aracı olmayanların etleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait et nakil aracıyla evlerine kadar teslim edildiği öğrenildi.
Haber/Ahmet KILAVUZ