Kim takar yasağı

Kurbanlık satışı için Çerkezköy Belediyesi tarafından belirlenen Narin Caddesi yanındaki boş alana kurulan Kurban Pazarında, Kurban Bayramının birinci günü ortaya çıkan görüntü tepki çekti.

GÜNDEM 27.09.2015 17:38:00 0
Kim takar yasağı

Kurbanlıklar, yağmur yağışı sonrası çamur içinde kalan ve insanların yürümekte zorlandığı bu alanda, yer tutan kasaplar tarafından hijyen kurallarına uyulmadan pislik içinde kesildi. Birçok vatandaş, ortaya çıkan görüntüyü görünce burada kurbanlarını kestirmedi. Ortaya çıkan manzarayı ise hiçbir yetkili görmedi.
MİKROP YUVASI
Yasak olmasına rağmen bayram boyunca kurban kesimlerinin gerçekleştirildiği Çerkezköy Kurban Pazarı’nda, kurban satıcılarının dün tezgahlarını kaldırmasının ardından geriye kesilmiş hayvan atıkları ve pislikleri kaldı. 
GERİYE KOCA BİR ÇÖP YIĞINI KALDI
Bir Kurban Bayramı daha geldi geçti. Çerkezköy Kurban Pazarı, üç tezgah dışında boşaldı. Kurban Pazarı esnafı, ellerindeki hayvanların çoğunu sattı, satamadıklarını da götürdü. Fakat, her bayram sonrası kurban pazarlarında görmeye alışık olduğumuz çirkin manzara, bu bayram da değişmedi. Bayram sonrası, kurbanlıklar ve hayvan çadırlarından geriye adeta koca bir çöp yığını kaldı.
HASTALIK YUVASI
Bayram süresince, yasak olmasına rağmen kurban kesimlerinin yapıldığı ve hiç bir yetkilinin müdahale etmediği Çerkezköy Kurban Pazarı’nda hayvan artıklarının da orta yere bırakılmış olması dikkat çekti. Hayvanların ve çadırların kalkmasının ardından Pazar yeri, hayvan pislikleri ve kesilen kurbanlıkların artıkları ile kaplandı. Bu bölgede yaşayan çocuklar, hastalık yuvası haline gelmiş bu alanda hiç bir şeyden habersiz oyun oynamayı sürdürdü.

Marmara Haber