Kapaklı'da protokol ile vatandaşlar bayramlaştı

Kapaklı'da bayramlaşma Recep Güven Aile Çay Bahçesinde gerçekleşti.

GÜNDEM 27.09.2015 17:16:00 0
Kapaklı

Bayramlaşma programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkan vekili Mustafa Serat, İlçe Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Beydoğan, Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Ömer Karadeniz ile eski ve yeni siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
KINALI KUZULARIN SELAMI VAR
Bayramlaşma programında konuklara kolonya ve çikolata ikram edildi. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Teröre verdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hamdolsun sınırda bizler için, vatanımız için nöbet tutan askerimiz, polisimiz var. Bu vatan evlatlarının da bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Allah onlara en ufak bir zeval vermesin. Onlar ordayken biz burada rahatız ve gözümüz arkada değil. Bayram sabahı Hakkari’deki bir arkadaşımla konuştum. Bana, 'Kınalı kuzuların sizlere selamı var' dedi. Bizlerden de onlara kucak dolusu yürekten selam olsun” dedi.
TATİL OLARAK GÖRMÜYORUM
Bayramı tatil gibi görmediğini belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Böyle günlerde eş dost ziyareti yapılmalı, büyüklerin elleri, küçüklerin gözler öpülmeli, fakir fukara unutulmamalı, kesilen kurbanlarda kesemeyenlerin hakkı olduğu bilinmeli” dedi.
YAĞMUR TEMİZLEDİ
Bayramın birinci günü yağan yağmura değinen Gürbüz, "Yağan yağmuru güzel şeylere yormak gerekli. Kurban kesilirken kirlenen çevreyi cenabı Allah yağmurla temizledi . Herkes kendi kapısının önünü temizlese dünya tertemiz olur, böylelikle birlik beraberlik ve kardeşlik içinde yaşanır” dedi. Yaklaşık yarım saat süren bayramlaşma töreninin ardından Kaymakam Gürbüz ve beraberindeki protokol üyeleri Kapaklı’daki şehit ailelerini ziyaret etti.