Avrupa'ya sığınamadılar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve daha iyi yaşam şartı için Avrupa ülkelerine gitme hayali kuran 2 binin üzerindeki Suriyeli sığınmacının, 10 gün süren Edirne'deki umutlu bekleyişi sona erdi.

GÜNDEM 27.09.2015 15:48:00 0
Avrupa

Edirne'den Avrupa ülkelerine yasa dışı yollarla geçemeyeceklerini anlayan Suriyeli sığınmacılar, otobüslerle Türkiye'nin farklı illerine gönderildi. Avrupa ülkelerinin sınırları açmamasına tepkili olan Suriyeliler, Türk bayrakları açarak, şimdiye kadarki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

SINIRDA PANZERLİ ÖNLEM
Suriyeli sığınmacıların kenti terk etmesinin ardından güvenlik tedbirlerini sürdüren Edirne Emniyet Müdürlüğü Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi’ndeki uygulamalarını sürdürüyor. Kent merkezine başka şehirlerden gelen küçük grupların olabileceği düşüncesiyle Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Meriç Köprüsü üzerinde uygulama yapan polis ekipleri araçları tek tek durdurarak içerisinde Suriyeli sığınmacı ya da yabancı uyruklu kaçak olup olmadığına kontrol ediyor. Sınıra gitmek isteyen olası sığınmacı ya da kaçaklar için de sınıra giden yol üzerinde panzer ve bir otobüs Çevik Kuvvet ekibi hazır bekletiliyor.