Sırılsıklam oldular

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla yürüyerek geçen pazartesi günü Edirne'ye gelen 2 binin üzerinde Suriyeli, kaldıkları Sarayiçi alanında gece yağan sağanak yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

GÜNDEM 22.09.2015 12:46:00 0
Sırılsıklam oldular

Sırılsıklam olan aralarında bebek, çocuk ve yaşlılarında olduğu Suriyeliler geceyi ayakta geçirdi.
SARAYİÇİ'NE GÖNDERİLDİLER
Kentin en işlek yerlerinden biri olan Çilingirler Caddesinin yanındaki İlhan Koman Parkı'na çadırla kamp kuran ve burada kalan 200'e yakın Suriyeli sığınmacı ise polis ekiplerince boşaltıldı ve Sarayiçi alanına gönderildi.

Yürek burkan görüntü

Edirne'de, etkili olan sağanak yağış, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanında kalan yaklaşık 2 binin üzerindeki  Suriyeli sığınmacıyı açık alan olduğu için yağmurdan korunamadı ve

sırılsıklam oldular.
SARAYİÇİ’NDEKİ SAYI ARTIYOR

Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerince kent merkezinde yakalanan yada farklı yollardan Edirne’ye gelen Suriyeliler de Sarayiçi'ne getiriliyor. Polis ekiplerince Sarayiçi’ne ulaşımı sağlayan iki tarihi köprüde giriş çıkışlar kontrol altına alındı. İhtiyaçları için kent merkezine gitmek isteyen gruplara izin verilmezken, sadece 1 yada 2 kişinin çıkışına izin veriliyor.
24 SAATTE 700 SIĞINMACI İSTANBUL’A DÖNDÜ
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in Edirne'yi terk etmeleri için uyardığı Suriyeli sığınmacılardan 700 kadarı kendi istekleriyle İstanbul’a döndü. Sarayiçi mevkiinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce oluşturulan masalarda kimlik ve pasaport bilgileri kaydedilen sığınmacılar daha sonra gitmek istedikleri şehirler için ayrılan otobüslere bindirilerek Edirne’den ayrıldı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından son 24 saatte 15 otobüsle yaklaşık 700 kadar sığınmacının başka şehirleri nakilleri yapıldı.
POLİSİ GÖRÜNCE YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİLER 
Sarayiçi mevkiinde bulunan yaklaşık 100 kadar sığınmacı Yunanistan’a gidebilmek için yürüyüş başlattı.  Tekerlikli sandalyeli Suriyeli kadın ve çocukların da yer aldığı grup, tarihi Kanunu Köprüsü’nden geçerek Yunanistan sınırına gitmek istedi. Sarayiçi mevkiinin çıkışına kadar polis ekiplerinin müdahale etmediği sığınmacılar, yola adeta etten duvar ören Çevik Kuvvet polislerini görünce yürümekten vazgeçerek oturma eylemi yaptı. Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Şahin, megafonla sığınmacılara yürümelerinin yasal olmadığını ve gereğini yapmak zorunda kalacaklarını anons etmesinin ardından Suriyeliler geri döndü. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı yürüyüş sırasında polis sığınmacılara müdahale etmedi.
Yürümekten vazgeçen kalabalık arasındaki 54 kişi hemen otobüs gelmesi halinde İstanbul’a gitmeyi kabul etti. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nce sağlanana otobüse binen sığınmacılar İstanbul’a doğru yola çıktı. Bir çok sığınmacının çantasını polis ekipleri minibüse taşıdı.