En tatlı telaş

Kurban bayramına sayılı günler kala, pazar ve mağazalar hareketlenmeye başladı. Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, halkın ihtiyaçlarını karşılaması, pazara canlıl?

GÜNDEM 20.09.2015 22:11:00 0
En tatlı telaş


Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları bayram alışverişi telaşı sardı. Bayram alışveriş yapmak isteyen bazı vatandaşlar mağazaları, bazıları ise Çerkezköy Halk Pazarını tercih etti.Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, dün çarşı ve pazara akın etti. Özellikle Atatürk Caddesi ile pazar yerinde alışveriş hareketliliği gözlendi.

FİYATLAR YÜKSEK TEPKİSİ

Bayramlık alışverişine çıkanlar, fiyatlardan ise memnun kalmadı. Bazı vatandaşlar bayramlıklarını alırken, bazı vatandaşlar ise alışverişi belki indirim olur diye alışverişini arife gününe bıraktı. Esnaflar ise kalabalığın olmasına rağmen alışverişin bekledikleri düzeyde olmamasından yakındı. 

ALIŞVERİŞLERİNİZİ SON GÜNE BIRAKMAYIN

Yoğunluğun arife günü artacağını söylen esnaflar, “Arife günü alışverişler çok yoğun olabilir. Çünkü bir çok vatandaş genellikle arife günü fiyatların düşeceği görüşünde olduğu düşüncesiyle arife günü alışveriş yapmayı uygun buluyor. Durum böyle olunca yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu alışkanlıktan veya maddi durumdan dolayı bayram alışverişini nedense hep son güne bırakıyor.Vatandaşlara tavsiyemiz alışverişlerinizi son güne bırakmayın. Çünkü son güne kadar çeşitler seçiliyor. Ve az çeşit kalıyor.”diye konuştular.
4 KİŞİLİK AİLE 100 -200 TL’YE GİYENEBİLİYOR

Çerkezköy Halk Pazarı’nda herkesin bütçesine uygun malların satıldığını söyleyen pazar esnafı ise ”Bayram kıyafeti olarak pantolonların, tişörtlerin, badilerin, eteklerin yani kısacası tüm giysi ürünlerinin bulunduğu pazarda rengarenk çocuk kıyafetleri de vatandaşların oldukça ilgisini çekiyor. Pazarımızda satışa sunulan mallarımız mağazadaki fiyatlar ile aynıdır. Bayramda dört kişilik bir aile 100 ile 200 liraya giyinebilir."dediler.
İNDİRİM MAÜJDESİ
Bayram alışverişlerini arife gününe bırakanlara ise müjdeli haberi Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Cevdet Aydemir verdi. Aydermir,
“Şuana kadar satışlarımız çok durgundu. Halkımız pazara gelip alış veriş yapmıyordu. Ama bugün pazar olduğu için biraz canlanma var. Bizde yaklaşan bayram öncesi hem satışlarımızı artırmak hem de halkımızın yüzünü güldürmek için bir karar aldık ve bütün pazar esnafı olarak arife gününden itibaren tüm ürünlerde yüzde 50 indirim yapacağız.” dedi
GECEYİ PAZARDA GEÇİRECEĞİZ
Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydemir, pazar esnafının Salı günü saat 15.00'da hazırlıklarını yaparak geceyi pazarda geçireceğini ve ertesi günde tüm gün boyunca hizmet vereceğini söyleyerek, “Eğer halkımız herhangi bir pazar esnafından sıkıntı yaşarsa bunu hemen bize bildirsin. Bu konuda biz gerekli tutanağı tutup durumu belediye meclisine ileteceğiz ve o esnafın burada artık pazar kurmasını engellemek için tüm yetkilerimizi kullanacağız” diye konuştu.
ALIŞVERİŞE DAVET
Vatandaşları pazara alışverişe davet eden Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan yardımcısı Hasan Terzi, "Halkımız giyim alışverişlerini pazardan yapmıyor. Pazar malı diye kalitesiz sanıyor. Ama bilmeleri gereken bir şey var ki Pazar malıyla mağaza malı arasında hiçbir kalite farkı yoktur. Ürünler aynı kalitededir. Sadece fiyat farkı vardır. Bizim 50 liraya sattığımız bir ürünü onlar 100 liraya satıyor. Halkımızda pahalıyı kaliteli zannedip oralardan alıyor ve hem daha fazla para ödeyip hem de aynı kalitede ürünü 2 katına alıyor.” diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN-Onur AYDIN