AK Parti'de değişim

1 Kasım erken seçimleri için aday listeleri yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. CHP aday listelerinde değişikliğe gitmezken, MHP Tekirdağ'da iki ismi değiştirdi.

GÜNDEM 18.09.2015 17:53:00 0
AK Parti

AK Parti'nin Tekirdağ'daki ilk 3 sırası haricinde değişikliğe gitti. 7 Haziran seçimlerinde Edirne milletvekili seçilen Şemsettin Emir ile Kırklareli'nden milletvekili seçilen Hamdi Irmak'ın üstü çizildi. Yerlerine Edirne'den birinci sıraya AK Parti Edirne eski İl Başkanı Rafet Sezen, Kırklareli'ne ise yerel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Selahattin Minsolmaz birinci sıra aday oldu. 

Trakya'nın adayları

1 Kasım erken seçimleri için partiler, aday listesini dün YSK'ya sundu.
 

AK PARTİ'DE DEĞİŞİKLİK

AK Parti, Trakya'da ise ciddi değişikliklere gitti. Tekirdağ'da AK Parti'de 7 Haziran seçimlerindeki ilk üç sırada yer alan Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün sırasını korudu. Dördüncü sırada Ali Gümüş, beşinci sırada Ömer Karadeniz ve altıncı sırada ise Adnan Argan kendisine yer buldu.
EDİRNE'DE ŞOK
3 milletvekili sayısı olan Edirne'de AK Parti 7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran seçimlerinde birinci sıradan milletvekili seçilen iş adamı Şemsettin Emir, 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmedi. Emir'in aday gösterilmemesi şok etkisi yaratırken, Emir'in yerine 13 Haziran 2014 ile 31 Ağustos tarihleri arasında AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüten ve aday olmak için görevinden istifa eden Trakya Birlik Yönetimi Kurulu Başkanı Rafet Sezen geldi. İkinci sıraya ise Mustafa Mercan, üçüncü sıra adayı ise Fahrettin Savcı oldu.

KIRKLARELİ'NDE ADAY DEĞİŞTİ
3 milletvekili olan Kırklareli'nde geçen dönem AK Parti sadece Hamdi Irmak'ı parlamentoya taşıyabilmişti. 1 Kasım seçimlerinde Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak aday gösterilmedi.Irmak'ın yerine birinci sıraya Selahattin Minsolmaz yer aldı. İkinci sıra adayı Turhan Altıntel olurken, üçüncü sırada ise Aytaç Aksoy oldu.
MHP ADAYLARI

Buna göre,  6 milletvekili çıkaracak olan Tekirdağ'da, MHP 7 Haziran seçimlere göre 2 aday değişikliğine gitti. Sıralama, Bülent Belen, Hakan Özgül, Muhammer Varol, İsmet Fıçıçı,Ergün Vardar ve Yunus Tuğu oldu. 7 Haziran seçimlerinde üçüncü sıradan aday gösterilen Kamil Günay ile dördüncü sırada aday gösterilen Arif Yalçın, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.
EDİRNE VE KIRKLARELİ ADAYLARI

3 milletvekili çıkaracak olan Edirne'de ilk sırada Gürsel Şimşek yer alırken, Hüseyin Ülker ikinci, Nehir Çakır üçüncü sırada yer aldı. Kırklareli'nde ise birinci sırayı Selçuk Yılmaz, ikinci sırayı Hüsnü Cumalı, üçüncü sırayı ise Oktay Kahve oluşturdu.
CHP'DE DEĞİŞİKLİK YOK
CHP'de, YSK’ya teslim edilen listelerde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili seçilen 131 ismin 128’i yerlerini korudu. 
7 Haziran Trakya'da aday gösterilen listelerde bir değişiklik yaşanmadı. Tekirdağ'ın  mevcut milletvekilleri Faik Öztrak bir, Candan Yüceer iki ve Emre Köprülü üçüncü sıra aday gösterildi. Parlamentoya geçen seçimlerde giremeyen İlhami Özcan Aygün dördüncü, Arzu Mandalı Sucu beşinci, Şerafetdin Terzi altıncı sıra aday gösterildi.
EDİRNE VE KIRKLARELİ'NDE SIRALAMA AYNI
7 Haziran seçimlerinde CHP Edirne'den iki vekil çıkartmıştı. Mevcut milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu bir, Edin Bircan ikinci sıra aday oldu. Geçen seçimde seçilemeyen Gürkan Güneser ise üçüncü sırayı korudu. Kırklareli'nde mevcut vekiller Türabi Kayan bir, Vecdi Gündoğdu ikinci sıra aday oldu. Meclise giremeyen Mehmet Tuna Soykan ise geçen seçimde olduğu gibi bu seçimler için de üçüncü sıradan aday gösterildi.

Marmara Haber