Sağlıklı 6 okula 'Beyaz Bayrak'

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında 21 okuldan 6'sı 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazandı. Okullara ödülleri, dün İbni Sina İl

GÜNDEM 18.09.2015 15:00:00 0
Sağlıklı 6 okula

Okullara 'Beyaz Bayrak'

'Temiz Okul, Sağlıklı Okul' projesi kapsamında dün İbni Sina İlkokulu’nda düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü ile okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü, Beyaz Bayrak uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde okulları temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla imzalanan bir protokol olduğunu söyledi.
90 VE ÜZERİ PUAN ALANLARA SERTİFİKA VERİLDİ
Pakize Özgür Ünlü, “Çocukların ruh ve beden sağlığının korunması doğrultusunda okul denetleme formu hazırlanmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verilmektedir. Bu belge 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde kontroller devam etmektedir” dedi ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerini tebrik etti.
BAŞARILARINI BAYRAKLA TESCİLLENDİRDİLER
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç olan bir projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Biz de bunun üzerine düştük. Okul müdürlerimizden gerekli hassasiyeti gösterenleri tebrik ediyorum. Buradaki başarı bayrakla tescillendirilmiştir. Bu bayrakların okulların en güzel yerinde sergileneceğinden de eminim” dedi.
BAŞARILARININ DEVAMINI BEKLİYORUZ
Ödül verirken, okulların gösterdiği başarının devamını da beklediklerini söyleyen Gürbüz, “Hiçbir okulumuzun kazandığı bu bayrağın 2 yıl sonra kaldırılmasına razı geleceğini düşünmüyorum. Bayrağı henüz alamayan okul yöneticilerimizin de en kısa süre içinde görev yaptıkları okulları öğrencilere ve öğretmenlere yakışır bir hale getireceklerine inanıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından başarılı okullara Beyaz Bayrakları ve sertifikaları teslim edildi.
HANGİ OKULLAR ALDI
21 okulun bulunduğu Kapaklı'da, Beyaz Bayrağı ise Kapaklı Anadolu Lisesi, Yanıkağıl İlk ve Ortaokulu, Bahçeağıl İlk ve Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu,Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile İbni-Sina ilkokulu aldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ