Trakya Çin'de tanıtıldı

Çin ve çevresinin ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacminin arttırılmasını amaçlayan her yıl Eylül ayında düzenlenen China International Fair for Investment and Trade (CIFIT) Fuarı'na Traky

GÜNDEM 16.09.2015 15:22:00 0
Trakya Çin

Çin’in en itibarlı yatırım fuarı olan CIFIT’a 40 üzerinde ülke katıldı. Xiamen şehrinde yapılan fuarda Trakya bölgesinin ve ülkemizin yatırım imkanlarını anlatmak üzere Trakya Kalkınma Ajansı da hazır bulundu. Genel Sekreter Mahmut Şahin ile birlikte üç kişilik bir ekiple fuarda yer alan TRAKYAKA başta Çin olmak üzere farklı ülkelerden ziyaretçi ve katılımcılarla ikili görüşmeler yaptı.

Fuara katılım ve gerçekleştirilen görüşmelerin içeriğine yönelik açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Çin son yılların yükselen ekonomik ve sosyal değeri. Buraya duyarsız kalmak ticaretini ve üretimini arttırmak isteyen ve 2023 hedeflerine ulaşmak isteyen Türkiye için mümkün değil. Biz de Trakya’nın yatırım olanaklarını anlatmak için katıldığımız bu organizasyonda önemli görüşmeler yaptık. En büyük kazancımız oluşturduğumuz bilgi ağı ve yeni bağlantı noktaları oldu. Hong Kong’ta Ticareti Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı William Chui yaptığımız görüşmede yeni iş imkanlarını konuştuk. Deniz ürünleri, hayvansal ürünleri (sakatat) Türkiye halen satıyor. Bunun dışında üzüm ürünleri konusunda Hong Kong’tan ciddi bir talep var. Bu talebi bölgemizde üretim yapan firmalar ile paylaşacağız. Ayrıca Shangai ve fuarın yapıldığı Xiamen’de de ikili görüşme ve ziyaretlerimiz oldu. Shangai Dış Yatırım Kalkınma Kurulu’nu, Xiamen Serbest Bölgesi’ni, Shangai Başkonsolosluğu ve Ticaret Ataşeliğimizi ziyaret ettik. CIFIT Çin’in en önemli yatırım ve ticaret fuarı. Bu fuarda yer almak hem itibar hem de yeni ticaret olanaklarını takip etmek için çok önemli. Bu yıl Türkiye olarak 4 Kalkınma Ajansı bir arada katıldık. Önümüzdeki yıllarda bu fuara ülke olarak daha aktif katılım göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. ”