Firmalar talepten memnun değil

Kurban Bayramına sayılı günler kala Çerkezköy'deki otobüs firmaları şuana kadar gelen taleplerden memnun değil. Otobüs firmaları yetkilileri, okulların tatil olması nedeniyle birçok ailenin hala tatilde olmas

GÜNDEM 15.09.2015 16:43:00 0
Firmalar talepten memnun değil

Tatil, otobüs firmalarına uğramadı

Çerkezköy’deki Otobüs firmaları, Kurban Bayramının okulların tatilde olduğu günlere denk gelmesinin kendilerini oldukça etkilediğini söylediler.
BEKLENTİLERİMİZ KISA YOLDA SEYAHAT EDECEKLER
Truva ve Kamil Koç Firmalarının Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Bölge Müdürü Necdet Çalışkan, otobüs firmaları olarak bu bayramda tüm beklentilerinin kısa yolda seyahat edecek yolcularda olduğunu söyledi. Çalışkan, “Her bayram arifesinde olduğu gibi bu Kurban Bayramın da da elbette  bizlerinde beklentileri var . Ancak bu bayram bizlerin beklentileri uzun yol yolcularının az olacağı düşüncesindeyiz. Nedeni ise özellikle Karadeniz bölgesine gidenler hala dönmedi. Ancak okulların açılmasına birkaç gün kala yada bir hafta kala döneceklerdir.Bu bayramda  gidenlerin dönüş yapması nedeniyle bu bölgeye dönüş yoğun olacak  ve gidişler az olacak. Uzak illere gidecekler önceki bayramlarda bir ay önce yada 15 gün önceden yer ayırttıranlar çok oluyordu. Fakat bu bayramda çok az kişi yer ayırttırdı. Yakın illere gidecek olanlarda biraz yoğunluk yaşanır. Bu yoğunluk da arife gününden bir gün önce başlar ve arife günü ise yoğunluk iyice artar. Biz yoğunluğun yaşandığı günlerde gerek duyulduğunda ek seferler düzenliyoruz ve yolcularımızı mağdur etmiyoruz.  Otobüs firmaları olarak bizler yolcularımızın rahat seyahat etmesi için her türlü tedbirimizi alıyoruz.”dedi.
AŞIRI YOĞUNLUK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ
Bazı otobüs firmalarının yetkilileri, bu bayramda bayram tatilinin uzatılması nedeniyle yoğunluk yaşanmayacağını, ancak bayram arifesinde yoğunluğun kısa yola gideceklerin oluşturacağını ve dönüş yolculuklarının ise çok yoğun olmasının beklendiğini ifade ettiler.
Haber/Seyit SÜREN