Çocukların 'Ruh Sağlığı' incelenecek

Süleymanpaşa Belediyesi 'Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi' kurdu. Bu kapsamda uzman psikologlar, hedef kitle 0-6 yaş arası çocuklar ile ilgilenecek.

GÜNDEM 14.09.2015 16:56:00 0
Çocukların

Proje kapsamında, Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde görevli personel bilgilendirildi ve 0-6 yaş çocukları tespit edildi. Ayrıca  merkez görevlileri, hastalığın başlamasını önlemek ya da geciktirmek, hastalığın süresini kısaltmak ve hastalığa bağlı işlevsel kaybı azaltmak amacıyla Süleymanpaşa Belediyesi sağlık ekipleri birim müdürlüklerini dolaşarak personele broşürler dağıttı ve bilgilendirici sunumlar yaptı.

0-6 YAŞ ÖNEMLİ
Merkezle ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,  "Süleymanpaşa Belediyesi’nin Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan öncelikle 0-6 yaş arası çocuklara ve ailelere daha mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak için ücretsiz koruyucu ruh sağlığı hizmeti verecektir. 0-6 yaş öncelikli, çünkü bu dönem ruhsal ve zihinsel açıdan gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. 0-2 yaş dil, zihinsel ve ruhsal gelişimde en kritik evredir. 2-5 yaş gelişimin ikinci derece sosyal ve duygusal alanda kişilik gelişiminde en kritik dönemdir. Bizler huzur ve mutluluğun her yaş grubundan hissedilebildiği, yaşam kalitesi yükseltilmiş mutlu bir Süleymanpaşa için çalışıyoruz.” diye konuştu.