YSK takvimi işliyor

Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimleri kapsamında hazırlanan seçmen listeleri 12 Eylül 2015 Cumartesi günü askıdan indirildi.

GÜNDEM 13.09.2015 17:18:00 0
YSK takvimi işliyor

YSK takvimine göre siyasi partiler milletvekili aday listelerini de 18 Eylül mesai bitimine kadar teslim etmek zorunda. Ülke genelinde 2 Eylül itibariyle askıya çıkarılan seçmen listeleri 12 Eylül Cumartesi günü askıdan indirildi. YSK tarafından açıklanan seçim takvimine göre siyasi partiler aday listelerini YSK Başkanlığına alındı belgesi karşılığında en geç 18 Eylül saat 17.00'ye kadar teslim etmeliler. 20 Eylül tarihinde gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı seçmen kütükleri kesinlik kazamış olacak. Yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar ile yurtdışı seçmenlerin oy kullanacakları temsilcilikler, tarih aralığı ve yer bilgileri de YSK’nın resmi internet sitesinden paylaşılacak.

31 EKİM’DE SEÇİM PROPAGANDASI SONA ERECEK

28 Eylül tarihinde siyasi partilerin kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek. 8 Ekim’de yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri başlayacak. 22 Ekim’de ise propaganda serbestliği ve seçim yasakları başlayacak. 25 Ekim’de Yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. 31 Ekim’de seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.