Hacıları ölüm ayırdı

Hac vazifelerini yerine getirmek için Mekke'ye giden ve Kabe'de bir vincin üzerlerine düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden 4 Türk'ten birinin Tekirdağlı Ramazan Özmen olduğu öğrenildi. Özmen'in eÅ?

GÜNDEM 13.09.2015 16:35:00 0
Hacıları ölüm ayırdı

Özmen çiftinin oğulları Mümin Özmen, acı haberi aldıktan sonra üzüldüklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl umreye gittiler. 1 sene sonra da hacılık çıktı. Hacılığa da beraber gittiler. Ondan sonra da bu acı haberi aldık. Babamızı kaybettik” dedi.

Hacıları ölüm ayırdı

Suudi Arabistan'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç Kabe’deki hacı adaylarının üzerine düştü. Kazada hayatını kaybeden 4 Türk’ten birinin Tekirdağ'ın Malkara ilçesinden yaşayan Ramazan Özmen olduğu açıklandı. Özmen'in eşi Havva Özmen'in ise kazadan yaralı kurtuldu.

ACILI HABERİ DİYANET YETKİLİLERİ VERDİ

Malkara’da çiftçilikle uğraşan Ramazan Özmen (66) ve eşi Havva Özmen (64) 28 Ağustos tarihinde 8. kafile ile kutsal topraklara gitti. Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 4 Türk hacı adayından Ramazan Özmen'in Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Gözsüz Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi. Ramazan Özmen'in hayatını kaybettiği, eşi Havva Özmen'in ise tedavi altında olduğu Diyanet yetkilileri tarafından sabah saatlerinde Malkara’da yaşayan ailesine bildirildi. Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş, Özmen'e ait eve geldi. Ramazan ve Havva Özmen çiftinin 2'si kız, 1'i erkek 3 çocuğu var.

MEKKE’DE DEFNEDİLECEK

Acı haberin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Özmen çiftinin oğulları Mümin Özmen, babası ve annesinin 28 Ağustos'ta hacca gittiğini söledi. Özmen, “Annem ve babam 4 yıl önce hacca gitmek için başvuru yaptı. Geçtiğimiz yıl Umre’ye gittiler. 1 sene sonra da hacılık çıktı. Hacılığa da beraber gittiler. Ondan sonra da bu acı haberi aldık. Babamızı kaybettik. Annemle görüşüyoruz. Kendisinin durumunun iyi olduğunu ancak üzgün olduğunu öğrendik. Orada görevli hocamızla irtibatımız oldu. Hocamız, annemin durumunun iyi olduğunu ancak babamı kaybettiğimizi söyledi. Babamın cenazesi Mekke'de toprağa verilecek. Kutsal topraklarda ölenlerin orada toprağa verildiğini öğrendik. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

HAC GÖEVİNİ TAMAMLAYACAK

Edinilen bilgilere göre Ramazan ve Havva Özmen çifti, 4 yıl önce hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Ancak çevresindeki çok sayıda kişinin 10 yılı geçen sürede kurada isimlerinin çıkmadığını öğrenince geçtiğimiz yıl Umre’ye gittiler. Bu yıl hac kurasında ismini gören Ramazan ve Havva Özmen çifti büyük bir sevinç yaşadı. Havva Özmen’in de tedavisi tamamlandıktan sonra Hac görevini yerine getireceği ve daha sonra da Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Marmara Haber