Ordu'dan iki bomba

MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu bu kez yaptığı açıklamalarla değil, aldığı kararlarla Çerkezköy gündemine oturdu. Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla sözlendi

GÜNDEM 12.09.2015 11:11:00 0
Ordu

Sıradışı açıklamaları ve sert muhalefeti ile tanınan MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, Ermeni soykırımını tanıyan Fransa’yı protesto etmek için Ocak 2012’de denize girerek adını tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Mustafa Ordu şimdi de aldığı evlilik ve milletvekili adaylığı kararlarıyla Çerkezköy gündeminde. 10 Eylül 2015’te paylaştığı sosyal medyadan sözlendiğini duyuran Mustafa Ordu, Yemek Dünyası’nda düzenlediği basın toplantısında da 1 Kasım seçimleri için bağımsız milletvekili adayı olacağını kaydetti. Kamuoyu Ordu’nun müstakbel eşinin kim olduğunu merak ederken, Mustafa Ordu ise müstakbel eşinin kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Ordu: Görevden kaçmam

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu şimdilerde bir yandan bekarlığa elveda demeye hazırlanırken, diğer yandan da milletvekilliği seçimleri için çalışmalara başladı. “Aday olacak mısınız?” sorusuna ise Ordu, “Görevden kaçmam” diye cevap verdi. Ordu, önceki gün saat 09.00’da Yemek Dünyası’nda düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar Tekirdağ’dan seçilen Milletvekillerinin şehrin hakkını savunamadığını ve yeterli hizmeti veremediğini kaydetti. 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimin Tekirdağ, Çerkezköy ve Ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Ordu, “Birileri seçim üzeri ne düşünüyorsun,  bölgemizde ne gibi bir dikili ağaçın var diyebilir. Tekirdağ’daki iktidar partisi ve muhalafet  partisi Milletvekilleri Tekirdağ’ın ve Trakya’nın hakkını savunamıyor. Bu nedenle toplum için bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kaldım” dedi.

BİLMEDİĞİMİZ BİR RANT MI VAR?

İktidar partisinin bugüne kadar Tekirdağlı vekillere Bakanlık vermediğine dikkat çeken Ordu, “Tekirdağ ile her defasında övünen iktidar, Tekirdağ’ı oy deposu olarak mı görüyor da önem vermiyor. Halk bunu çok iyi analiz etmeli. Seçilen vekiller bugüne kadar Tekirdağ için tek bir kelime bile söylememiştir. Saray’daki TMO’da buğdayların çürüdüğünü defalarca dile getirdik. Maalesef benim söylediklerim nedense dikkate alınmadı. Saray Kapaklı yolu neden bitirilmiyor? Yoksa bilmediğimiz bir rant mı var? Bu konuda da Tekirdağ milletvekilleri bir şey yapmadı. Ayrıca bölgemizde kanser olaylarına da değindim ama hala bir hareket yok” dedi.

18 EYLÜL’Ü BEKLİYORUM

MHP’nin iktidarda olduğu dönemde ilçe nüfusunun 35-40 bin olduğunu ve şehre bir Devlet Hastanesi ve bir de Kapalı Spor Salonu kazandırdıklarını kaydeden Ordu, “Çerkezköy’ün nüfusu 150 bin oldu ama bizden sonra gelenler bu tesisleri günün koşullarına cevap verecek duruma getiremedi” dedi. 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağı msorulan Ordu, “Tekirdağ’ın kriterlerini bilen kişilerin milletvekili adayı olması en doğru olandır. Ben Tekirdağ’ın tüm ihtiyaçları ve önceliklerini biliyorum. Bu nedenle adaylık tarihinin son günü olan 18 Eylül’ü bekliyorum. Toplumun ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için ben her zaman göreve hazırım. Görevden kaçmam. Görevi farz olarak görüyor ve yerine getirmeyi de halkımıza bir borç biliyorum. 2009 yerel seçimlerinde İlçe Başkanı olduğum dönemde  Veliköy ve Karaaağaç’ ta Belediye Başkanlıklarını kazandık. İktidar olduğumuz dönemde Çerkezköy’den iki vali çıkardık” dedi. Seçimler için hiçbir partiden teklif almadığını kaydeden Ordu, “Benim partim belli. Zamanı geldiğinde her şey görülecek” dedi.

ENGEL OLAMAZLAR MIYDI?

Terör olaylarını kınayan yürüyüşlerin tüm ülke genelinde sıklıkla yapıldığını belirten Ordu, “Bu yürüyüşler sonunda bazı kişilerin yakıp yıkma girişimleri ülke için iyi bir hareket olmadı. Bu olayların sorumlusu millet hakimiyetini elinde tutamayanlardır. Birilerinin ekmek teknesini tahrip etmeye kimsenin hakkı yok. Siyesi partilerin ilçe başkanları o protestolarla alakalarının olmadığını söylüyor. Peki kendilerinin olaylara müdahale etme durumları var mıydı yok muydu? Engel olamazlar mıydı? Halkımız sakın ola provakasyonlara  kapılmasın. Sağduyulu olalım. Çünkü bu tür olaylar ülkemiz için insanlarımız için  tehlikelidir. Bizim bizden başka dostumuz yok” diye konuştu.

ORDU SÖZLENDİĞİNİ SÖYLEDİ

Bekar olan Mustafa Ordu, toplantı sonunda geçtiğimiz günlerde sözlenerek evliliğe ilk adımı attığını söyledi. Tüm ısrarlara rağmen Mustafa Ordu sözlüsünün nereli olduğunu ve ismini vermekten kaçındı. Sözlüsünün ismini kısa süre sonra açıklayacağını söyleyen Ordu, sosyal paylaşım sitesinde de sözlendiğini ellerdeki yükzüklerle paylaştığı fotoğrafla ilan etti.

Haber/Seyit SÜREN