Cumhurbaşkanına hakarete 'Elektronik' hapis

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine ait sosyal paylaşım sitesi hesabından yazdığı yazıyla hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere

GÜNDEM 11.09.2015 16:26:00 0
Cumhurbaşkanına hakarete

Süresiz olarak evinden çıkamadığını ve bileğinde elektronik kelepçe takıldığını ifade eden Erkan K., “Bu karar çok şaşırdım, evimden çıkamadığım için geçimimi sağlayacağım işe de gidemiyorum” dedi. Cumhurbaşkanına hakarete 'ev hapsi'Edirne'nin İpsala İlçesi’nde oturan Erkan K., Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında terör örgütü pkk'nın saldırıları sonucu 16 askerin şehit edilmesinin ardından kendisine ait sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından tepki gösterdi. Yazısında Dağlıca kırsalında şehit edilen askerler nedeniyle içinin kan ağladığını belirten Erkan K.'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır ifadelerle hakaret ettiği öne sürüldü. İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerince savcılık talimatı üzerine gözaltına alınan Erkan K., çıkarıldığı mahkemece denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ELEKTRONİK KELEPÇELİ CEZA
 İpsala Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Erkan K., bu kez de tutuklama istemiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından denetimli serbestlik kapsamında süresiz olarak elektronik kelepçe ile ev hapsi cezasına çarptırıldı. İpsala’da oturduğu evine getirilen Erkan K.’nın bileğine elektronik kelepçe takıldı ve evden çıkmaması gerektiği, elektronik ortamda izlendiği ifade edildi. Elektronik kelepçenin ceza almış kişilerin infazında kullanıldığı için karara çok şaşırdığını anlatan Erkan K., “Mahkeme serbest kaldığım olayla ilgili itiraz üzerine bu kez de elektronik kelepçe ile ev hapsi verdi. Kararı duyduğumda çok şaşırdım. Şimdi bütün gün evimde televizyon izleyerek vakit geçiriyorum. Şaşkınım, böyle bir ceza beklemiyordum. İşe gidip para kazanmam gerek ama gidemiyorum. Seslendirme ve reklam çekimlerim vardı, evden çıkamıyorum” dedi.
BEN GELDİM ARKADAŞLAR
Facebook üzerindeki hakaret içerikli yazıyı kaldırdığı görülen Erkan K., mahkemeden serbest bırakıldığında yeniden bir yazı paylaşarak, “Ben geldim arkadaşlar. Yazdığım bir yazı nedeniyle gözaltına alındım bir gece emniyette gözaltında kaldıktan sonra çıkarıldığım mahkemece ifadem alınıp serbest bırakıldım. Gözaltı süresinde güzel ülkemin birçok yerinden destek gördüm ve görmeye devam ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, bu kadar ilgi ve destek göreceğimi beklemiyordum. Amacım şöhret olmak değildi, asla da böyle bir düşünce içinde de olmadım, belki yaptığım hoş bir şey değildi. Seversin veya sevmezsin ancak kim olursa olsun hakaret etme lüksüne sahip değilsin. Oldu bir kere, keşke olmasaydı. Selam ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.