Kimsesiz çocuklara yeni yuva

Tekirdağ ve çevresindeki illerde bulunan kimsesiz çocukların rehabilite edilebilmesi için Tekirdağ Valiliği ve Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKADER) işbirliğinde Kapaklı'da yapılması planlanan Çocuk

GÜNDEM 9.09.2015 17:40:00 0
Kimsesiz çocuklara yeni yuva

SENARİSTLERİN YAZAMAYACAĞI ÖYKÜLERİ VAR

MİKADER Başkanı Nesrin Ercan, Bugün pek çok vakanın altında çocukluktan gelme travmaların izleri olduğunu belirterek, "Çocuklarımız, pek çok senaristin yazmaya dahi cesaret edemediği trajik öykülerle bize geliyor. Bütün bu travmaların izlerini kendi güçleri ile rehabilite etmeleri sadece bir hayaldir."dedi. Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu'nun yanına yapılacak olan 'Çocuk Destek Merkezi'nin temel atma törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GENÇ BİR DERNEĞİZ
Programın açılış konuşmasını Minik Kalpler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan yaptı. MİKADER’in çok genç bir dernek olmasına rağmen emeklemeden koşmaya başladığını belirten Ercan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın değişen vaziyet planlarına göre MİKADER de çalışmalarını değiştirdi. Fiziki şartlarını iyileştirdikten sonra sevgi evleri ve çocuk evleri açtı. Bugün pek çok vakanın altında çocukluktan gelme travmaların izleri var. Çocuklarımız, pek çok senaristin yazmaya dahi cesaret edemediği trajik öykülerle bize geliyor. Bütün bu travmaların izlerini kendi güçleri ile rehabilite etmeleri sadece bir hayaldir. Burada 40 çocuğumuzun yaşamla barışacağı, yaralarını tedavi edeceği ve geleceğe hazırlanacağı bir Çocuk Destek Merkezi açmak için toplandık. Buradan hayata kazandıracağımız tek bir çocuk bile bu ülkenin geleceğine yapılacak çok büyük bir yatırımdır” dedi.
ÇOĞUNUZ KURUMUMUZUN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYOR
Programda daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak, korunmaya muhtaç çocuklara dönük çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirterek "Çoğunuz kurumumuzun ne iş yaptığını bilmiyor. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü özellikle istismar mağduru, suç mağduru çocuklar, sokak çocukları, madde bağımlısı çocuklar ve benzeri travma yaşayan çocuklarımızın rehabilite edilmesi amacıyla kurulmuş bir kurumdur. Türkiye genelinde 70’e yakın Çocuk Destek Merkezi benzeri kuruluş vardır. Bugün de bir yenisinin temelini atmak için toplandık. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür eder, kuruluşun Tekirdağ ve çevre iller için hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.
BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, çocukların bireysel ve toplumsal alanda güçlendirilmesi adına atılan her adımın çok önemli olduğunu belirterek, “Mağdur çocuklarımızın topluma kazandırılmasının adımlarını atmak sosyal açıdan çok önemlidir. Bize düşen çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmak, onlara karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek ve onlara örnek olacak davranışlarda bulunmaktır” dedi ve temeli atılan tesisin tüm bölge için hayırlı olmasını temenni etti.
BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise şunları söyledi: "Bu çocuklar hepimizin. Çocuklarımızı en iyi şekilde topluma kazandırırsak, ülkeye kasteden hainler yetiştirmemiş oluruz” dedi ve tesisin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve protokol üyeleri birlikte temel atma butonuna bastı. Daha sonra Kapaklı Çocuk Destek Merkezi temel atma töreni için kurban kesildi.