CHP'den hastane inşaatı tepkisi

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Saray-Kapaklı yolu ile inşaatı süren yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin ne zaman tamamlanacağını sordu.

GÜNDEM 9.09.2015 17:39:00 0
CHP

AK PARTİ İLÇE BAŞKININI ELEŞTİRDİ

Çerkezköy Devlet Hastanesinin temelinin 30 Mart yerel seçimlerinden önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldığını, ancak belirtilen sürelere rağmen açılmadığını söyleyen Öztürk, "İlk Önce 23 Nisan tarihinde açılışı planlanan ve sonra 30 Ağustos’a ertelenen Devlet Hastanesi ile Kapaklı-Saray yolu bir türlü tamamlanamadı. Konu Trakya olunca en fazla vergiyi toplayıp hizmete gelince hizmet sıralamasında merkezi hükümet tarafından en son sıralarda yer verilen Trakya’ya bunu reva gören zihniyeti kınıyoruz. Bu bölgenin insanı çalışkan Atasına, yurduna bağlı vatansever, laik ve çağdaş uygarlığa inanmış insanlardır. Gericiliği kendine yol edinmiş AKP iktidarı belikli bunun acısı ile bu bölgeye bu zulmü yapıyor. Daha da vahimi yaşanan bunca haksızlık, beceriksizlik ve basiretsizlik ortada iken sadece eleştiri yapmak için incir çekirdeğini doldurmayacak konularla belediye çalışmaları aleyhinde basın açıklaması yapan AKP İlçe Başkanı ve diğer muhalefet partileri ne hikmetse bu konularda tek kelime etmemesidir.”dedi.

SIRA KALMADI, EVDE BEKLİYORUZ
Başkan Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu hastane ne zaman açılacak. Vereceğiniz açılış tarihinde bu hastaneyi açabileceğinize siz inanıyor muzunuz? Belirlenen tarihte işin yetişmemesinden dolayı yüklenici firmaya bir ceza verecek misiniz? Göz boyama ve seçim propagandası yaparak Çerkezköy halkını kandırdığınız için kamuoyu önünde halkımızdan özür dileyecek misiniz? Hastane inşaatının bitmemesinin yanında daha da vahim olan Çerkezköy Devlet Hastanesinde son zamanlarda yaşanan yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucunda yaşanan ölüm vakalarıdır.Çerkezköy Devlet Hastanesinde yap boz gibi değişen düzenlemelerden yetkin olmayan doktorlardan dermansız kalmaktan vatandaşa gına geldi. Hastanemiz batıyor.Döner sermaye ücretlerinizi keseceğiz baskısı ile çalışan doktorlar hekimlik ile tüccarlığı karıştırmakta doktorlara yapılan bu psikolojik baskı canlarımıza mal olmaktadır.İyi sağlık hizmeti iyi hekimlerden alınır.Koridorlarına LCD televizyon deri koltuk koymakla hastaneler görevlerini yapmış olamazlar.Hastanın iyi olması üzerine kurulması gereken politikalar maalesef hastayı tatmin üzerine kurulmuştur.Maalesef sağlıkta dönüşüm politikaları ile uygulanan politikalar,nitelik değil,nicelik,bilimsel değil popülistliktir. Hastanelerde eskiden sıra beklerdik. Günümüzde ise artık sıra kalmadı evde bekliyoruz. Kamu kurumu olan ve görevi insanlara sağlıklı bir hayat sağlamak olan hastaneler birer ticarethaneye dönüşmüş durumdadır.Merkezi hükümetin biran önce uyguladığı yanlış ve sapkın politikaları bırakıp Trakya’nın da bu ülkenin sınırları içinde yer alan bir bölge olduğunu idrak edip ona göre davranması ve hükümet partisinin yereldeki temsilcilerinin bölgemize esas alan politikası benimsemelilerdir.Hastane inşaatının yani sıra Kapaklı-Saray yolunun ve dere ıslah çalışmalarının biran önce bitirilmesini yereldeki belediye çalışmalarında yakalanan başarının merkezi hükümet tarafından da en az seviyede de olsa yol almasını bekliyoruz.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN