CHP 92 yaşında

CHP'nin 92'nci Kuruluş yıldönümü nedeniyle partililer Tekirdağ il ve ilçelerindeki Atatürk Anıtlarına çelenk sundu. Tekirdağ'da düzenlenen kuruluş yıldönümü kapsamında Valilik önündeki AtatÃ

GÜNDEM 9.09.2015 16:15:00 0
CHP 92 yaşında

Törene CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Bayakşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı hap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Fehmi Belediye Başkanı Altayoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin ve çok sayıda partili katıldı.

ANITA ÇELENK SUNULDU
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin çimentosu, kurucu gücü olduğunu belirterek, "Bugünlerde şehit haberleri ile sarsılmaktayız. Şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bugün partimiz 92. yaşını kutluyor. Hepimizin doğum günü kutlu olsun. Partimizin kuruluş yıl dönümünü gurur ve onurla kutluyorum. CHP kurulduğu 9 Eylül 1923’ten bugüne kadar varlığını sürdüren ve ülke siyasetine yön veren siyasi bir partidir. CHP, bu ülkenin çimentosu, kurucu gücüdür."dedi.
Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, son günlerde yaşanan şehit olayları nedeniyle 92. yıl kutlama etkinliklerini sadece çelenk sunma törenleri ile tamamlayacaklarını belirterek, "İnancımızdan, ülkemize olan sevgimizden, saygımızdan dolayı bu çerçevede protestomuzu yapacağız. Ben CHP örgütünden şunu istiyorum protestomuzu yasal şartlarda yapalım, kırmadan dökmeden yapalım. 92 yıl önce yanan meşale ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, idealleri cumhuriyetçilik, halkçılık, devrimcilik, milliyetçilik, laiklik, inkılapçılık Türkiye Cumhuriyeti olduğu sürece bu idealler sürecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 92. Yıl dolayısıyla vatandaşlarla pilav ve ayran ikram edildi.
ÇERKEZKÖY'DE ATATÜRÜK ANITINA ÇELENK
Çerkezköy'de ise partililer Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.  CHP Çerkezköy  İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün anıta çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Anıta çelenk sunumunun ardından tören sona erdi.