Tehlikeli Öfkeye Dikkat!

Son günlerde yaşanan çok sayıda terör olayında, onlarca vatan evladı şehit oldu. Pazartesi gününden bu yana ise Dağlıca kırsalında 16 asker, Iğdır'da ise 14 polisin bölücü terör örgü

GÜNDEM 8.09.2015 21:58:00 0
Tehlikeli Öfkeye Dikkat!

Çerkezköy'de sosyal medya üzerinden örgütlenen 10 binin üzerinde vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk Caddesi'ndeki Cumhuriyet Meydanında toplandı.

KOL KOLA YÜRÜDÜLER

 

 

'Töröre Lanet, Şehide Saygı' adı altında düzenlenen yürüyüşe MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, SP İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ile çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyesi ile 10 binin üzerinde kişi katıldı.Yürüyüşte, siyasilerin kol kola yürüdüğü etkinlikte, vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile belediye meydanından Vatan Size Minnettar Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.

 

 

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER
Yürüyüş sırasında vatandaşlar 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Her Türk Asker Doğar', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Askere Uzanan Eller Kırılsın', 'Vatan Sana Canım Feda' şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan Kalyon Askeri Misafirhanesi’nde nöbet tutan askerlerin yanına giden çok sayıda vatandaş, askerlere sarılıp öptü ve 'En Büyük Asker Bizim Asker' diye slogan attı. Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı duygu dolu anlar yaşayan askerlerin gözleri doldu. Ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak yürüyen gruba, yoldan geçen araçlar korna çalarak destek verirken, evinin balkon ya da penceresine çıkan vatandaşlar da Türk Bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi.
BELEN’İ DİNLEMEDİLER

 

Belediye meydanından başlayan yürüyüşte vatandaşlar Vatan Size Minnettar Anıtı önünde toplandı. Burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapmak isteyen MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, "Taşkınlık yapmayın. Pkk’nın, HDP’nin istediklerini yapmayın” dedi. Bu sırada kalabalık bir grup ise Belen’in konuşmasını dinlemeyip, “HDP Basılsın Türk Bayrağı Asılsın” şeklinde slogan atarak, HDP İlçe Teşkilatına doğru yürüyüşe geçti.
HDP BİNASINA SALDIRDILAR

 

 

HDP Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde toplanan kalabalık grup, daha sonra binaya girerek, içeride bulunan broşürleri, kitapları, sandalyeleri ve bazı eşyaları ile sökülen parti tabelasını aşağıya attı. Aşağıda bekleyen kalabalık ise bunları ateşe verdi.

TÜRK BAYRAĞI ASTILAR
Teras kattaki HDP İlçe Teşkilatına dev Türk bayrağı asan grup, ardından binadan ayrıldı. Ardından ilçede bulunan ve HDP’ye yakın olduğu öne sürülen bir kafeye giden  öfkeli kalabalık, kafinin camlarını ve kapısını kırıp zarar verdi. Daha sonra kalabalık kafenin bulunduğu yerden uzaklaştı.İlçe genelinde ise vatandaşlar, caddelerde yürüyüş yaparak terörü pr5otesto etti. 
ÇORLU'DA PARTİ BAYARĞI İNDİRİLDİ
Çorlu'da ise sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 7 bin kişi Atatürk Meydanında toplandı.Teröre lanet sloganları atan kalabalık ardından sloganlar atarak Omurtak Caddesine üzerindeki HDP binasına geldi. Burada kalabalıktan HDP binasında asılı bulunan parti bayrağını indirdi.
Haber/Ahmet KARDEŞ-Seyit SÜREN-Onur AYDIN