Bulaşıkçılıkla başladı, 65. şubesini açtı

Mesleğe 11 yaşında bulaşık yıkayarak başlayan Faruk Güllü, 65'inci Faruk Güllüoğlu Şubesini Çerkezköy'de açtı. Şubenin işletmeciliğini ise Mikail Çelik ve Şenol Çelik ya

GÜNDEM 8.09.2015 17:20:00 0
Bulaşıkçılıkla başladı, 65. şubesini açtı

KATILIM YOĞUN OLDU
Baklavacılıkta ülkenin önde gelen markalarından biri olan Faruk Güllüoğlu’nun Çerkezköy’deki şubesinin açılışına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, İlçe Kaymakamı Metin Kubİlay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Kapaklı Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ile eski ve yeni siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Protokol üyeleri ile Güllü birlikte şubenin açılış kurdelesini kesti.
TÜM MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Açılış töreninde konuşan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, terör örgütü pkk tarafından gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da yaşanan terör olaylarını lanetlediğini belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi.
ÇERKEZKÖY GİRİŞİMCİ KENTİ OLDU
Çerkezköy’ün özellikle bölgesinde en fazla nüfus artışı yaşanan ilçelerden biri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’de her yıl neredeyse bir ilçe nüfusu kadar nüfus artışı yaşanıyor. İlçemiz, Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri konumundadır. Her gün yeni bir iş yeri açılıyor. Yeni markalar Çerkezköy’e geliyor. Çerkezköy adeta bir girişimci kenti haline geldi” dedi. Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda Güllüoğlu markasının Çerkezköy’e gelmesinde katkısı olan Çelik ailesine ve Faruk Güllü’ye teşekkür etti.
YURT DIŞINDA DA ŞUBELERİMİZ VAR
Açılış töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, “Bugün burada 65. Şubemizin açılış töreni için toplandık. 5’i Antalya’da, 2’si Tekirdağ’da ve kalanı İstanbul bölgesinde olmak üzere ülke sınırları içinde 65 şubemiz var. Ayrıca 2’si Azerbaycan, 1’i de Estonya olmak üzere 3 de yurt dışı şubemiz var. 2016 yılı içinde İç Anadolu Bölgesi’nde de Ankara merkezli mağazalaşma çalışmalarımız olacak. Bunu yanında yurt dışında da bir şube daha açmayı hedefliyoruz” dedi.
MESLEĞE BULAŞIK YIKAYARAK BAŞLADIM
Markalarının franchising şeklinde şubeleştiğine dikkat çeken Faruk Güllü, “Bazı kriterlerimiz var. Öncelikle işletmecinin bu sektördeki yetilerine çok önem veriyoruz. Bölgenin demografik yapısı da bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Uzun zamandır Çerkezköy’de bir mağaza açmak istiyorduk. Kısmet bugüneymiş. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nden de yoğun talep geliyor. İnşallah en kısa zamanda bu bölgelerde de şubelerimizi açacağız” dedi. 1870’ten beri baklava ürettiklerine dikkat çeken Güllü, “6 nesildir bu işi yapıyoruz. Merkezimiz Gaziantepte’ydi. Babam Mustafa Güllü, 1949’da İstanbul’a gelerek burada bir mağaza açtı. Aile büyüdükten sonra da stratejilerimiz de değişti. 1993’te ailemizden ayrılarak Faruk Güllüoğlu markasıyla bu işe devam ettik. Ben bu mesleğe 11 yaşında bulaşık yıkayarak başladım. Üniversiteyi kazandığımda mesleğimde usta haline geldim. En küçük oğlum Enes de bugün büyük mağazalarımızdan birini işletiyor. Kendisi de bir baklava ustasıdır” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ