Jet isyan

4 Eylül Cuma günü Ankara-Çorlu seferini yapan Anadolu Jet'e ait TK7180 sefer sayılı saat 23.00 uçağı, hava şartlarının gayet normal olmasına rağmen 2 saat rötar yapması yolcuları isyan ettirdi.

GÜNDEM 7.09.2015 11:43:00 0
Jet isyan

TEKNİK ARIZA VAR

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan saat 23.00’da hareket etmesi planlanan Ankara-Çorlu seferi için yolcular uçağa geçiş kapısı önünde beklemeye başladı. Bu sırada görevliler, ilk önce 20 dakika rötar olacağı bildirdi. İlk rötar açıklamasını yolcular hoşgörü içinde karşıladı. Ancak aradan geçen bir sürenin ardından “Teknik arıza nedeniyle 20 dakika daha rötar yapılacak” yönündeki açıkla bekleyen yolcuları sinirlendirdi.
ÜÇÜNCÜ RÖTAR BİLDİRİSİ İSYAN ETTİRDİ
40 dakikalık rötar uyarısının ardından 30 dakikalık bir uyarı daha yapılınca yolcular isyan etti ve çileden çıktı. Uçağa geçiş kapısının önündeki görevlilerin yanına giden yolcular, “Bizi Çorlu’ya götürecek uçak havalimanında mı? Saat gece yarısı oldu. Yalan söylüyorsunuz” diye çıkıştı. Görevli ise ‘Uçak burada size yalan borcum yok” karşılığı verdi.  Yolcular Ankara-Çorlu seferinde hep aksaklıklar yaşandığını belirterek tepki gösterdi.
2 SAATLİK GECİKTE
Esenboğa Havalimanında bekleyen 102 yolcu, yaklaşık 2 saatlik bir gecikmenin ardından ta firma tarafından tahsis edilen başka bir uçak uçağa gece yarısı saat 01.00’da alındı. Uçağa binen yolcular hosteslerin ‘hoş geldiniz’ sözlerine ‘hiç hoş gelmedik’ diyerek tepkilerini uçakta da sürdürdü. 5 mürettebatı bulunan uçakta gerginliğin sürmesi üzerine kalkış öncesi  kaptan pilot Hayrettin Özel, gecikmeden dolayı firma adına özür dileyen bir anons yaptı.
ÇORLU’DA YAKINLARI KARŞILADI
Kalkışın geç yapılması nedeniyle endişe duyan yolcu yakınları ise Çorlu Havalimanı’nda bekledi. Yolcular, Ankara-Çorlu seferinde sıklıkla bu tip aksaklıkların olduğuna dikkat çekerek, Ulaştırma,Denizcilik ve ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu konuyla ilgilenmesini istediler.yolcular ayrıca, sosyal medya üzerinden Anadolu Jet’e tepki gösterdiler.