Gezi bahanesiyle sınırdan kaçacaklardı

Malkara'da jandarmanın yaptığı kontrolde durdurulan bir otobüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 Suriyeli kaçak yakalandı. Pasaportları olan ancak vizeleri olmayan kaçaklar geziye çıkt

GÜNDEM 30.08.2015 19:12:00 0
Gezi bahanesiyle sınırdan kaçacaklardı

Kaçaklar jandarmayı kandıramadı

Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphe üzerine bir otobüsü takibe aldı. Çavuşköy mahallesi mevkiinde jandarma ve polis ekiplerince durdurulan 07 JZ 009 plakalı otobüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 Suriye uyruklu kaçak yakalandı.

"GEZİYE GİDİYORUZ"

Kaçakları taşıyan otobüs şoförü 59 yaşındaki Rifat Kapısız jandarma tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından kaçaklar ifadeleri için Malkara İlçeJandarma Komutanlığına götürüldü. Pasaportları olmasına rağmen herhangi bir ülke vizeleri olmayan kaçaklar, geziye çıktıklarını ve Almanya, Hollanda gibi ülkeleri dolaştıktan sonra geri döneceklerini söyledi. Ancak, vizesiz Avrupa ülkelerine seyahatin olmadığı gerekçesiyle kaçaklar ifadelerinin ardından geldikleri otobüsleTekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.