Zafer Bayramı'na 'sade' kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede terör olayları nedeniyle bayram kutlamalarına sınırlama getirilerek, bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama yapılma

GÜNDEM 28.08.2015 17:51:00 0
Zafer Bayramı

30 Ağustos törenleri sade olacak

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili Başbakanlık genelgesinde, “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür.” İfadelerine yer verildi.Bu kapsamda Tekirdağ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sabah 09.00’da  protokol ve halkın katılımıyla Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na  çelenk  sunulacak. Ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu tebrikleri kabul edecek.

Çerkezköy’deki kutlamalar kapsamında ise Kaymakam Metin Kubilay beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ile Belediye Başkanı Vahap Akay protokol listesindeki sıraya göre tebrikleri kabul edecek. Ardından vatandaşların da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından çelenk sunulacak. Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve okunacak İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilecek.

Kapaklı’da ise saat 08.45’de Atatürk Anıtı’nda resmi tören düzenlenecek ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tebrikleri kabul edecek.