15 Nisan son gün

Süleymanpaşa'da 15 Eylül tarihi itibariyle naylon poşet kullanımının yasaklanacak olması nedeniyle Süleymanpaşa Belediyesi, "Torbanı değiştir geleceğini değiştir" adı altında kampany

GÜNDEM 28.08.2015 17:09:00 0
15 Nisan son gün

Naylon poşet dönemi bitiyor

15 Eylül itibariyle naylon poşet kullanımının yasaklanacak olması üzerine harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin hayata geçirdiği “Torbanı değiştir geleceğini değiştir” kampanya kapsamında perşembe pazarında stant açıldı.Burada vatandaşlara doğada çözünemeyen poşetlerin yerine alışveriş filesi ve bez torbaları kullanmaları konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. 3 bin file ile 5 bin bez torbanın dağıtıldığı gün boyu süren organizasyona Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da katılarak destek oldu.

ÖRÜLECEK FİLELERİ SATIN ALACAĞIZ

Vatandaşlara file ve bez torbası hediye eden Eşkinat, “Daha önce belediye meclisinin aldığı karar gereği eylül ayından itibaren biz naylon poşeti Süleymanpaşa’da kullanmama kararı aldık. Bunun gereği olarak da file ve bez torbaları vatandaşlarımıza bugün dağıtıyoruz. Bunun dışında önemli bir iş daha yapıyoruz. Kadınlarımız file örüyor. Biz o fileleri satın alma garantisi ile ördürüyoruz. Kadınlarımız çalışacak ve bize satacak. Biz de bu fileleri ücretsiz olarak vatandaşlarımıza takdim edeceğiz.” dedi.

DİĞER BELEDİYELERE DE UMARIM ÖRNEK OLURUZ

Eşkinat; “Bizim yaptığımız çevreye duyarlı olmanın bu bir yolu. Az belediye yaptı. Umarım biz Trakya’daki diğer belediyelere de örnek oluruz. Sadece Süleymanpaşa değil, havza boyutunda da önemli bir etkinliğe adım atmış oluruz.Biz bu dünyayı emanet aldık, çocuklarımıza da bırakmak zorundayız. Onun için de sürdürebilir bir kalkınma ile çevreye duyarlılığımızı devam ettirme durumundayız. Bu da ona ait duruşumuzun göstergesi. Trakyalılar, Tekirdağlılar, Süleymanpaşlılar çevreye duyarlı insanlardır. Bu çağrımıza önemli yanıt verirler. Kısa sürede arıtma ile denizlerimizi kurtaracağımız gibi naylon poşetlerden ve doğaya dönüşemeyen maddelerden de bölgemizi kurtarırız.”

OLUMLU VE FAYDALI ÇALIŞMA

Projeyi değerlendiren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, naylon poşet yerine, bez torba ve file kullanılmasının faydalı ve olumlu bir proje olduğunu belirterek, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin yapmış olduğu bu sosyal çalışma ve bir anlamda bu projeyle farkındalık var esasında. Eylül ayından itibaren uygulama konulacak bu çalışma için Süleymanpaşa Belediyemize teşekkür ediyorum. Çevresel anlamda bu projeyi düşündüğümüzde, kullanılan naylon poşetlerin çevreye verdiği zararın yüzyıllarca kalkmadığını biliyoruz. Bu tarz çalışmaları olumlu ve faydalı buluyorum. Toplumun bilinçlendirilmesi açısından da çok önemli bir proje” diye konuştu