Zabıtaya şiddete 'hayır' eylemi

Geçtiğimiz pazartesi günü, Süleymanpaşa sahil dolgu alanında çadırlarda hediyelik eşya satan seyyar satıcıların tezgahlarını Zabıta ekipleri kaldırmak istemiş, bu nedenle arbede yaşanmıştı

GÜNDEM 21.08.2015 17:47:00 0
Zabıtaya şiddete

 Çıkan olaylar nedeniyle çok sayıda tezgahtaki eşyalar kullanılmaz hale gelirken,bir satıcı ise kendi tezgahını ateşe vermişti. Arbede sırasında bir seyyar satıcı fenalaşıp bayılırken, Zabıta ekiplerinden bazıları hafif şekilde yaralanmıştı. 

EYLEM YAPTILAR 

Yaşanan bu olaylar üzerine Tuğlalı Parka toplanan Zabıta ekipleri ve TÜM-BEL-SEN yöneticileri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak da katılarak destek verirken ‘Zabıtaya Şiddete Hayır’ afişi açıldı.

SATIRLARLA SALDIRDILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından grup adına basın açıklamasını TÜM-BEL-SEN üyesi Aytül Anıl yaptı. Anıl, zabıta ekiplerine yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, “Zabıta memuru arkadaşlarımız görevi gereği Süleymanpaşa’daki huzur, güven ve refahı sağlamaktadır. Sahil dolgu alanında izinsiz tezgah açan esnaflara gerekli uyarılar yapılmış, ancak esnaf uyarılara aldırış etmeyerek tezgahı talan ederek zabıta ekiplerine saldırmıştır. Olayları yatıştırmak isteyen zabıta ekiplerine sopa ve satırlarla saldırılmıştır. Saldırı sonucu bir zabıta ekibi gözünden ağır şekilde yaralanmıştır. Süleymanpaşa ve Türkiye geneli emekçi zabıta ekibi arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Basında zabıta ekiplerini kötüleyen haberler konusunda medyanın daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Marmara Haber