Bu borulardan akan suyu içmişiz

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Malkara'daki içme suyu şebekesinde yenileme çalışması başlattı.

GÜNDEM 21.08.2015 17:39:00 0
Bu borulardan akan suyu içmişiz

Malkara merkezde bulunan içme suyu şebekesinin uzun süredir değiştirilmediği gerekçesiyle TESKİ çalışmalara başladı. Malkara’dan gelen su borularını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile kontrol eden ve proje hakkında bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Malkara merkezinin yüzde 60’ının pik borularla kaplı olduğu ve uzun süre değiştirilmemesine bağlı deformasyona uğrayarak kullanılamaz hale geldiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  TESKİ tüm pik boruların değiştirilmesi için çalışma başlattığını ve su hatlarının eski olmasından dolayı sık sık su kesintilerinin yaşandığı Malkara’da projenin ardından vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi.

Albayrak, “Malkara merkezde bulunan içme suyu şebekeleri için TESKİ bir çalışma başlattı. Yaşamımızı devam ettirebilmemizin temellerinden biri olan suyu en sağlıklı şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Malkara merkezde kullanılamayacak hale gelen ve evlerimize kadar su ulaşmasını sağlayan bu boruların TESKİ sayesinde en kısa sürede değişeceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce gelir.”dedi.

FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Büyükşehir Belediyesi ise, sökülen paslı ve kireç tutmuş boruları paylaşarak fotoğrafların üzerine ‘Borunun içinden çıkan kireç torkusu’ ve ‘Çıkarılan su boruları bu haldeydi’ yazdı ve yeni ile eski boruların yan yana fotoğraflayarak basın merkezlerine gönderdi.

Marmara Haber