Yasadışı göç masaya yatırıldı

Yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine geçiş çabasının en yüksek olduğu kentlerin başında gelen Edirne'de üst düzey yetkililerin katıldığı toplantıda yasadışı göç değerlendi

GÜNDEM 20.08.2015 17:03:00 0
Yasadışı göç masaya yatırıldı

Sınır kenti olan Edirne’de yaşanan yasadışı göç olayları Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi  Murat Ahmet Yörük, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros,  İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı  Kıdemli Albay Kamuran Ersan ve diğer ilgili kurumlar katıldı. Toplantıda yasadışı göçle mücadele, jandarma, polis ve hudut birlikleri tarafından alınacak tedbirler, göçmenlerin barınmaları, sınır dışı işlemleri gibi konular ele alındı.

Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle yasadışı göçün en çok yaşandığı şehirlerden biri olduğunu belirten Vali Şahin, “Geniş kapsamlı olarak düzenlediğimiz toplantıda yasadışı göç için alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Edirne’de her yıl birçok ülkeden binlerce göçmen yakalanıyor. Bunların yasal işlemleri barınma ve iaşeleri sınır dışı  işlemleri  büyük bir maddi yükümlülük getiriyor. Çok verimli geçen toplantımızda bu ve benzeri konularda ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunduk” dedi. 

Marmara Haber