Toplumsal tepkiye dayanamadı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, toplumsal ve siyasi baskılara daha fazla dayanamadı ve 21- 22 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan Sünnet Şöleni ve Güreş müsabakaları kapsamınd

GÜNDEM 19.08.2015 12:41:00 0
Toplumsal tepkiye dayanamadı

Yaşanan terör olayları nedeniyle Kapaklı Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan, şölenin eğlence kısmının iptal edilmesini istemişti. Mandalı’nın ise şölen kapsamında sanatçılarla sözleşme imzalandığı gerekçesiyle, yasal yaptırımlardan çekindiği için iptal etmekten çekindiği iddia edilmişti.

Ayrıca AK parti Kapıklı İlçe Teşkilatı da konserlerin iptal edilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yaparak Mandalı’yı eleştirmişti.

BASKILARA DAYANAMADI

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile siyasilerin ve toplumun verdiği tepkiye daha fazla dayanamayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konserlerin iptal edildiğini yaptığı yazılı basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamada şunlara yer verildi: “Sosyal ve Kültürel Etkinlikler kapsamında her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yılda düzenleyecek olduğumuz Sünnet şölenimizde, ülkemizde artan terör olayları ve halkımızın da olaylara duyarlılığını göz önünde bulundurarak 22 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Grup üstü kalsın ve  Atiye konserlerimizi  iptal ettik.

 

Bu yıl sünnet olmak için belediyemize müracaat eden 250 çocuğumuzu sünnet ettirerek  onların bu heyecanını yine halkımız ile birlikte paylaşacağız.21 Ağustos cuma günü saat 19.00 da Eski Belediye hizmet binamızın arkasındaki meydanımızda çocuklarımızın  kınalarını beraber yakarak  yavrularımızın sünnet düğünlerini yapacağız. Bir sünnet düğününün gereği neyse örf ve adetlerimize göre onu yapacağız. Vatandaşlarımıza sünnet yemeğimiz,ikramlarımız olacak.Aziz şehitlerimizin ruhuna ve sünnet olan çocuklarımız için  ilçemiz genelindeki tüm camilerimizde Mevlid-i Şerif okutturacağız. 22 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'de ise Kazak Gölü mesire alanımızda Ata Sporumuz olan güreş müsabakalarımızı gerçekleştireceğiz.

     Bu doğrultuda başta terör ve ayrılıkçı  hareketler olmak üzere milletimizin birliğine  beraberliğine kardeşliğine uzanan bütün terör eylemlerini lanetliyor ,şehit düşen polislerimize, askerlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum Milletimizin başı sağ olsun.”

Marmara Haber