Ne yaptın Kadir abi!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen, değerleri 1 milyon lirayı bulan ve kuka olarak bilinen iki adet Kombine Kanal Açma Aracı

GÜNDEM 18.08.2015 19:01:00 0
Ne yaptın Kadir abi!

Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeli ve ekipmanı, 1 Ocak 2014- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında faaliyetlerini TESKİ Çerkezköy Şubesi olarak Çerkezköy Belediyesi uhdesinde gerçekleştirmeye devam etti. Bu süre zarfında kendine ait bütçesi olan TESKİ Çerkezköy Şubesi, her türlü ihale ve alım-satım işlerini yapma yetkisine sahip olduğu için, çalışmalarını hiçbir aksaklık olmadan yapabiliyordu. Ta ki 1 Ocak 2015 tarihine kadar.

1 Ocak 2015 tarihi itibari ile faaliyetlerine başlayan TESKİ Genel Müdürlüğü, ilk iş olarak ilçelerdeki şubelerin bütçelerini kesti ve yetkilerini kısıtladı. Çerkezköy’de 10 yıldır Su ve Kanalizasyon işlerinde çalışan tecrübeli ekiplerin görevlerine son verildi. TESKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki bu hizmetleri ihalelere çıkarak “Hizmet Alımı” yöntemiyle gerçekleştirmeye başladı.

EKİPLER ÇERKEZKÖY ALTYAPISINI BİLMİYOR İDDİASI

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’deki su ve kanalizasyon çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için yapılan “2015 Yılı Tekirdağ Doğu Bölgesi Atık Su Yağmursuyu Kanalı ve İçme Suyu Hattı Bakım-Onarım İşleri” ihalesi, yaklaşık 4 milyon 850 bin lira bedelle yüklenici firmaya ihale edildi. Fakat yüklenici firma tarafından görevlendirilen ekipler, iddiaya göre Çerkezköy’ü ve ilçenin altyapısını bilmedikleri için yapılan işlerde sürekli aksaklıklar yaşandığı ve çeşitli teknik sorunlar yaşandığı iddia edildi.

İKİ ARAÇ GARAJDA BOŞ BOŞ YATIYOR

Teknik şartnamede yüklenici firmanın içme suyu ile ilgili arızaların tamirini en fazla 8 saat, kanal tıkanıklıklarının ise en fazla 24 saat içinde yapması gerektiği belirtiliyor. Bu zaman kısıtlaması nedeniyle de yapılan işlerde sık sık aksaklıklar meydana geliyor. İşlerin daha hızlı yapılabilmesi ve aksaklıkların da önüne geçilebilmesi için belediye garajında boş yatan iki adet Kombine Kanal Açma Aracı’nın (Kuka) çalıştırılması gerektiğine vurgu yapan TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen, TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ekip görevlendirmesi için talepte bulundu.

ALBAYRAK TALİMAT VERDİ

Konudan haberi olmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bahse konu araçların 8 aydır garajda boş boş bekletildiğini öğrenince, sorumlunun kim olduğunu öğrenmek istedi. Çerkezköy’den gelen ekip talebine aylardır cevap vermeyen TESKİ Genel Müdürlüğü de topu Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen’e attı. Albayrak da Faruk Şen’in Çerkezköy Şube Müdürlüğü görevinden alınıp, Tekirdağ’daki Barajlar ve Ana İshale Hatlar Şube Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi talimatını verdi. Ardından da TESKİ Genel Müdürlüğü’nce Hizmet Alımı yöntemi ile garajda yatan bahse iki konu aracın çalıştırılması için iki şoför görevlendirmesi ise dikkat çekti.

Haber / Ahmet KARDEŞ