Ege'de tekne faciası

Suriyeli kaçakların Avrupa umudu bu kez Ege Denizi açıklarında son buldu. Edirne'nin Enez İlçesi'ne bağlı Sultaniçe Beldesi sahilinden Yunanistan'a yasa dışı olarak geçmek isteyen 56 Suriyeli

GÜNDEM 18.08.2015 19:00:00 0
Ege

Devriye gezen Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 84 numaralı botu Ege Denizi’nin Saros Körfezi açıklarında fark edilen kaçaklardan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 47’si kurtarıldı. Yattan denize düşen 9 kaçak kayboldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 uçak ve 3 gemi ile gün boyunca yapılan arama çalışmalarına rağmen kayıp kaçaklara ulaşılamadı. Sahile çıkarılan kaçaklar Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki ifadelerinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolünden geçirilerek polis ekiplerine teslim edildi.

KAPTAN KAÇTI

Balıkçı teknesiyle kıyıya çekilen yat içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Kaçakların çantalarını ve kişisel eşyalarını bulundu. Olayın ardından zodyak bot ile kaçan ve kimliği henüz tespit edilemeyen yat kaptanının aranması sürüyor.

Marmara Haber