Büyükşehir'den hayvanlar için gölet

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık yapılan köylerdeki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için gölet yapıyor.

GÜNDEM 18.08.2015 18:12:00 0
Büyükşehir

Yıllardır hayvan yetiştiricilerinin en önemli sorunu olan, içecek su sağlama ihtiyacını karşılamak için hareket geçen Büyükşehir Belediyesi, çok sayıda içme suyu göleti yapmak için çalışmalara başladı.

16 BİN METREKÜP SU HACMİ VAR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Hayrabolu’da yapımı tamamlanan hayvan içme suyu göletinin 16 bin metreküp su hacmine sahip olduğunu ve bin 500 civarında hayvanın su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağ’da tarım potansiyelinin korunması için dolaylı desteklerde bulunacağını belirten Prof. Dr. Dodurka yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Hayvan içme suyu göletleri küçükbaş hayvanlar başta olmak üzere meraya çıkarılan büyükbaş hayvanların da önemli bir ihtiyacının karşılamaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Albayrak’ın açıkladığı tarım vizyonu kapsamında tüm mahallelerimizde benzer çalışmalar yaparak tarım ve hayvancılığın kent ekonomisi içerisindeki payını artırmaya gayret edeceğiz. Burada en önemli konulardan biri tarımın ana damarlarından biri olan aile işletmelerini korumak, diğeri ise köyden dönüşen mahallelerimizdeki istihdam kaybının önüne geçmek olacaktır”

Tekirdağ’da son 10 yıldaki kırsal alan kaybının ülke ortalamasının üzerinde olmasına rağmen tarım potansiyelinin yine de çok iyi durumda olduğunu ve bu potansiyelin üreticinin desteklenmesiyle korunabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Dodurka “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mevzuatlar çerçevesinde, meraları iyileştirme, tarla yollarını düzeltme, köylüye yem bitkileri tohumları dağıtma, göletleri çoğaltma gibi konularda üreticiyi dolaylı olarak destekleyen yatırımlara devam edecektir” dedi.

Marmara Haber