Kuş Pazarı ilgi görüyor

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nde 15 yıldan bu yana her hafta Pazar günü kurulan Kuş Pazarı ilgi görmeyi sürdürüyor.

GÜNDEM 18.08.2015 18:07:00 0
Kuş Pazarı ilgi görüyor

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde Kuş Pazarı kurulmaya başladığı yıldan bu yana satışa çıkarılan Güvercin ve kanaryalara birçok il ve ilçeden alıcı geliyor. Kuş meraklıları evlerde besledikleri çeşitli güvercin, kanarya yada muhabbet kuşlarının kendilerini stresten uzak tutuğunu ve ayni zamanda kendileri içinde bir uğraş teşkil ettiğini belirttiler. Bazı kuş severler ise evde kuş beslemenin bir hastalık olduğunu ve beslenen kuşun cinsi ne olursa olsun onunla iyi diyalog kurulduğunda çok iyi bir dost edinildiğini söylediler.

KUŞ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

30 yıldır aralıksız evde kanarya, muhabbet ve güvercin beslediğini belirten Hasan Erişken, kuş beslemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu belirterek, “30 yıldır evimde güvercin başta olmak üzere kanarya ve muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapıyorum. Kuş yetiştirmek bir sevda bir hastalık ve ayni zamanda özen isteyen bir iş. İnsan çocuğuna nasıl itina gösteriyorsa beslediği hayvanlara da öyle itina göstermesi gerekiyor. Çünkü kuşlarda insanlar gibi çok duygusal hayvanlardır. Eğer beslediğiniz kuşu gücendirir yada sevginizi eksik ederseniz aranızdaki bağ yok olur ve kuş  fazla yaşamaz kendini öldürür. Bu nedenle evde beslenen kuşlarla iyi iletişim kurulmalıdır. Bizler her hafta kuşçular olarak bu pazarda yerimizi alıyoruz. Her hafta burada yüzlerce çeşit kuşlar satışa çıkarılıyor. Eğer ayni kuşun alıcısı çok çıktığında kendi aralarında arttırma yapıyorlar ve buda satıcının işine yarıyor. Kuş  pazarına bu güne kadar gelmemiş olan güvercin, kanarya yada muhabbet kuşu hastalarının bu  pazara gelerek kendilerine uygun bir kuşu rahatlıkla edinebilirler.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN