Koalisyonda sonuç yok

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleştirdiği ve yaklaşık 1,5 saat süren koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı.

GÜNDEM 13.08.2015 17:55:00 0
Koalisyonda sonuç yok

CHP ile koalisyon görüşmelerinin 1 ayı tamamladığını beliren Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmelerde hükümet ortaklığının gerçekleştirileceği zemin olmadığı yönünde bir kanaat oluştuğunu söyledi.

Davutoğlu, “Tekrar milli iradeye başvurma ihtimali yükselmiştir, hatta tek ihtimal haline gelmiştir de diyebiliriz.  Erken seçim güçlü bir ihtimaldir. Hatta tek ihtimal de diyebiliriz. Bu yönde çalışmalarımız, yine gerektiğinde hukuk devleti kuralları içinde atılması gereken adımlar neyse, o adımlar atılarak gerektiğinde Türkiye’yi suhuletle ve huzur ortamı içinde Türkiye’yi erken seçime götürme sorumluluğu da üzerimizdedir.” 

SEÇİM HÜKÜMETİ ÖNERİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bize bu güne kadar koalisyon değil, seçim hükümeti için önerisi geldi.”dedi.Kılıçdaroğlui, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli irade diyoruz. Milli iradeye saygı şudur. Milli irade siyasi partiler arasında oy bölüşümü yapmışsa, tek başına iktidara getirmemişse, liderlere düşen bir koalisyon oluşturmaktır. Eğer siz ben koalisyonu oluşturamıyorum, seçime gideceğim derseniz, e o zaman siz milli iradeden siz nasıl söz edeceksiniz? Bunun denenmesi gerekiyordu. Türkiye’nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum.”dedi.

Marmara Haber