Büyükşehir yatırımları belli oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan yatırım toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri O

GÜNDEM 13.08.2015 16:24:00 0
Büyükşehir yatırımları belli oldu

Yatırım toplantıları kapsamında ilçeleri de ziyaret edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Toplantıların yanı sıra teknik anlamda da ziyaretlerimiz olacak. Sistemimiz adım adım oturuyor. 1 Ocak 2016 tarihinde çok daha farklı bir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olacak. 1 Ocak 016 da her şey Büyükşehir Belediyesi kontrolünde olacak. İlçelerimizle koordinasyonun sağlanması adına bir koordinatör atayacağız. Birbirimize destek olmamız, kenetlenmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız belediyelerimizden hizmet bekliyor ve bizde bu nedenle buradayız. Vatandaşlarımız her konuda her zaman haklıdır." dedi.

 

YATIRIMLAR NELER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e yapılacak olan yatırımlarda, 11 ilçe 11 Okul projesi kapsamında yapılacak okulun temeli ile, Kent Parkı ve Rekreasyon Alanı Projesi’nin temelleri 1 Haziran 2016 tarihinde atılacak. Kültür Merkezi Projesi’nin temelinin ise 15 Şubat 2016’a da atılacağı belirtildi. Yapılacak yatırımlar ise yol ve kavşak düzenleme projesi, 2 adet yeni itfaiye aracı ve 42 metre merdiven tahsisi, mezbaha, ilaçlama ve mezarlık düzenleme çalışmaları, Emit Turizm Fuarına katılım, engelli aracı şarj üniteleri engelli vatandaşlar için mobil tuvalet, kültür gezileri ve kültürel faaliyetlere destek ve Aşevi projesi, çöp rehabilitasyonu ve hafriyat döküm alanı projesi, hâlihazır harita çalışmaları,25 bin ölçekli jeolojik etüt çalışmaları, afet ve acil durum yönetim planları hazırlanması projesi, toplu taşıma hizmetleri, 6 adet kavşak düzenleme çalışması, 200 araçlık katlı otopark projesi, üst geçit projesi, 4,5 kilometre sıcak asfalt çalışması, ilçe merkezi, Veliköy ve Kızılpınar mahalleleri sokak düzenleme çalışmaları, Çerkezköy Şehir Stadı projesi olarak sıralandı.

 

TESKİ YATIRIMLARI

 

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) yatırımları da görüşüldü. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ise Çerkezköy’e TESKİ’nin yapacağı yatırımlarla ilgili olarak kanalizasyon ve kolektör hattı, içme suyu hattı döşeme çalışmaları, arıtma tesisi, kısmi dere ıslahı, Çerkezköy ilçe merkezi taşkın koruma ve su kuyuları bakım ve yenileme çalışmaları projeleri olduğunu bildirdi.

 

KAPAKLI’YA YAPILACAK YATIRIMLAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’ya yapacağı yatırımlarla ilgili yaptığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediyesi’nin birim amirleri ve yetkililer ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün katıldı. 2014 yılında yeni bir sistem kurulduğunu belirten Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi adıyla yepyeni bir model oluştu. Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 12 belediye olarak bu sistemde başarılı olacağız. Bu başarı bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımızın başarısı olacak. “dedi.

 

Kapaklı’ya yapılacak yatırımlar kapsamında 11 İlçe 11 Okul projesi doğrultusunda okul yapılacak. Kültür Merkezi projesi ve 100 kişilik Kapalı Spor Salonu’nun temelinin 1 Mart’ta atılacağı belirtildi. Projeler ise; Kapaklı meydan düzenleme ve kapalı otopark projesi, gölet yapımı ve büyük ve küçükbaş hayvan desteği, veteriner hizmetleri ve mezarlık düzenleme ve kontrol çalışmaları, kültür gezileri ve kültürel faaliyetler, katı atık arıtma istasyonu kurulması, afet ve acil durum yönetim planları hazırlama projesi, jeolojik ve jeoteknik etüt raporları hazırlanması, otogar yenileme projesi, toplu taşıma hizmetleri, kavşak düzenleme çalışmaları, Hacılar çeşmesi mevkii oyun alanı ve park alanları projesi, köprü, üstgeçit ve menfez düzenleme çalışmaları, Cumhuriyet mahallesi park projesi, dere ıslah projesi, asfaltlama ve bağlantı yoları yapımı ve bakımı, halı saha projesi olarak sıralandı.

 

TESKİ YATIRIMLARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan alt yapı, kanalizasyon ve benzeri çalışmalarla ilgili de TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa açıklamalarda bulundu. Başa, “TESKİ üzerinde fazlasıyla talep alıyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Başkanımızın da bize büyük desteği var ve kendisine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı sıralayacak olursak; Kapaklı ilçemizde TESKİ tarafından 2 adet su kuyusu açıldı, Yeni kanalizasyon hattı döşemesi yapıldı. Tüm mahallelerde su depoları bakımı yapıldı, Su boruları değiştirildi, İlave su hatları döşendi.” dedi.

 

ÖN PLANDA TUTULMALIYIZ

 

Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hep birlikte çok zorlu bir süreçten geçtik. Kapaklı olarak çok yeni bir ilçeyiz. Kapaklı ve Ergene’nin yatırım programları kapsamında ön planda tutulması gerekli. Etle tırnak gibi olmalıyız ve takım oyununu çok iyi bir şekilde oynamalıyız. Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyeleri ile en iyi şekilde koordine sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Marmara Haber