Pehlivan'ı test etti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kendilerini 'Pehlivan Solar Team' olarak adlandıran Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada tasarım ödülÃ?

GÜNDEM 13.08.2015 14:16:00 0
Pehlivan

Vali Şahin, elektrikle çalışan otomobili çok beğendiğini söyledi.

İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleştirilen 'Alternatif Elektrikli Araç Yarışması'na katılan 190 kilo ağırlığında olan ve 110 kilometre hıza ulaşabilen ‘Pehlivan ElekTrak’ı üreten öğrenciler, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük ile birlikte kazandıkları kupayı da yanlarında getirerek Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret ettiler.

TUR ATTI

Elektrikli aracı dikkatli bir şekilde inceleyen Vali Şahin,ilk önce valilik bahçesi içinde tur attı. Ardında da trafiğe çıkarak dolaştı. İlk defa elektrikli bir araç kullandığını belirten Vali Şahin, "Şaşırdım, hakikaten gelecek bedava olacak ama güneş de bir enerji, bu teknolojiye bizim ömrümüz yeter mi yetmez mi bilmiyorum? Allah herkese böyle bir araç nasip etsin. Ben 100 kilometre kadar hız yapan bir aracı 5 dakika gibi kısa bir süre kullandım. 100 kilometrede 3 saat kadar dayanabilen bir bataryaya sahip. Böyle bir aracın Edirne’de fakültelerimizde ortaya çıkarılması, icadı son derece önemlidir. Edirne sadece tarımıyla, turizmiyle değil, işte bu ticaret için önemli olan bu araçla Türkiye’de model oldu" dedi.

    Aracın adının da Pehlivan olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Pehlivan ElekTrak, ismi biraz uzun ama biz bunu Pehlivan olarak bileceğiz, Elek’ini Trak’ını bırakacağız. Pehlivan denince Edirne akla gelir, Edirne denince Türkiye akla gelir. Aracımız bundan sonra arkadaşlarımız sayesinde gündemde olacak" ifadelerini kullandı.

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise, Pehlivan ElekTrak’ın rakiplerine göre biraz ağır olduğunu ama tasarım ödülü ile döndüklerini kaydetti. Öğrencilerinin büyük gayretleriyle çoğu parçalarını kendilerinin ürettiğini dile getiren Rektör Yörük, "Öğrencilerimiz büyük bir ilerleme gösterdiler. Bu elektrikli olarak üretilen ilk aracımız. İvmelenerek çok daha iyi araçlar üretileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

    Vali Şahin, test sürüşünün ardından Trakya Üniversitesi öğrenci ve hocalarından oluşan 22 kişilik ekibi tebrik ederek, teşekkür belgesi verdi.

Marmara Haber