Kedi mahalleyi ayağa kaldırdı

Çerkezköy'e bağlı Kızılpınar Mahallesi Bektaş Sokak'taki Yağmur Apartmanının çatı katını mesken tutan kedi, son 2 haftadır apartman sakinlerini yanı sıra bitişik binalarda yaşayan

GÜNDEM 12.08.2015 16:55:00 0
Kedi mahalleyi ayağa kaldırdı

Daha önce apartman ve mahalle sakinlerini ile itfaiye ekipleri iki defa kediyi çatıdan çıkartmak için operasyon başlattı. Ancak saatler süren çalışmalara rağmen kedi dört ayaküstüne düştü ve yakalanmaktan kurtuldu. Apartman sakinleri, rahatsız olmalarına rağmen kedinin aç kalmaması için de sürekli süt ve su vermeyi de ihmal etmedi.

GECE YARISI OPERASYONU

Önceki gece ise, kedi çok ses çıkarınca vatandaşlar tekrar itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Gelen itfaiye ekipleri ile vatandaşlar, çatıda kedi ile köşe kapmaca oynadı. Ancak yine uzun süren kovalamacaya rağmen kedi yakalanmaktan kurtuldu. Yorgun düşen itfaiye ve apartman sakinleri ise bir kez daha pes etti ve geri çekildi.   

KAPIYI DA AÇTKIK

Kedinin çatıdan düşmesinden de endişe ettiklerini belirten apartman yöneticisi Salih Süleymanoğlu, “Bir yandan da gece geç saatlerde çıkardığı sesten dolayı uyuyamıyoruz. Çatıdaki kedinin kurtarılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini defalarca aradık. İtfaiye kediyi yakalamak için 3 kez buraya geldi. Fakat her defasında eli boş döndü. Kedinin çıkması için çatının kapısını açık bıraktık ve önüne de süt de koyduk. Süt bitti ama kedi dışarı çıkmıyor.”dedi

KEDİDİR KEDİ

Yaşadıkları durumun trajikomik bir olay olduğuna dikkat çeken Salih Süleymanoğlu, “Ağlanacak halimize güler olduk. Bir dönem Türk sinemasında Zeki Alasya ile Metin Akpınar’ın bir filmi vardı. Orada bir ‘Kedidir Kedi’ sahnesi vardı. Biz de artık kendi aramızda en ufak bir ses duysak ‘Kedidir Kedi’ diye birbirimizle şakalaşmaya başladık” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ