1 ayda 5 iş yeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Zabıta Müdürlüğü'nün Temmuz ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Umuma açık istirahat ve eğlence yerle

GÜNDEM 11.08.2015 15:22:00 0
1 ayda 5 iş yeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 1 aylık süre zarfında 14’ü sıhhi, 1’i gayri sıhhi ve 5’i de umuma açık olmak üzere toplam 20 işyerine “İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” verildiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ayrıca İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 10 adet ilan da tutanak altına alındı. 8 adet hoparlör ilan hakkında da gerekli zabıt varakaları düzenlendi ve ilgililere teslim edildi. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve çizelgeleri gönderildi” dedi.

YOKSUL AİLELERİN HASTANE NAKİL İŞLEMLERİ YAPILDI

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatları için Emniyet Müdürlüğüne kontrol yazılarının yazıldığını söyleyen Başkan Mandalı, “Temmuz ayında özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. Bu kapsamda 87 kişi Edirne’ye, 58 kişi İstanbul’a ve 130 kişi de Tekirdağ’ a gönderildi. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerimiz her zaman hazır bulundu” diye konuştu.

EKİPLERİMİZ NÖBETLERİNİ DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE TUTUYOR

Zabıta Müdürlüğü’ne 302 adet gelen, 188 adet de giden evrakın kayıt altına alındığını belirten Mandalı, “Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde işlem yapılmış ve kişilere cevapları verilmiştir. Temmuz ayı içinde 8 adet zabıt varakası düzenlenmiş, fakat herhangi bir idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmemiştir. 1 ayda 5 adet işyeri mühürlenmiştir. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapılmış ve cevapları yazılmıştır. Zabıta ekibimiz tüm birimlerden görev yardımı istendiği takdirde yardımcı olmaktadır. Ekiplerimiz nöbetlerini de düzenli bir şekilde tutmaktadır. Emniyet Müdürlüğünden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edilmiştir” ifadelerini kullandı.

UMUMA AÇIK İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERLERİ DENETLENDİ

Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatlarının yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Pazartesi, perşembe ve pazar pazarlarının kontrolü düzenli bir şekilde yapılmaktadır. İlçemizde Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenmiştir. Yeni ruhsatlandırılan işyerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulmuştur. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatılmış ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır. Kaldırım ve yola demir, tuğla gibi malzemeler dökmemeleri konusunda inşaatlar uyarılmıştır” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ