Türkmen cephesini Kardeş'e anlattı

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi olan ve Suriye'deki Esad rejimi ve IŞİD'e karşı savaşmak için Bayırbucak Türkmenlerinin oluşturduğu ve komutanlığını Beşar Molla'nÄ?

GÜNDEM 10.08.2015 20:19:00 0
Türkmen cephesini Kardeş

Kapaklı’da yaşayan ve Bayırbucak Türkmenlerinin oluşturduğu Türkmen Dağı İkinci Sahil Tümeni’ne katılan Emrah Çelik, gazeteci Şaban Kardeş ile bir araya geldi ve yaşadıklarını anlattı.

Bazı medya organlarında kendisiyle ilgili yanlış haberler çıktığını belirterek tepki gösteren Çelik, “Bazı medya organlarında Terör Şube tarafından arandığım ve yine böylece güya vatan haini teröristlerle aynı kefeye konulmaya çalışıldığımla ilgili haberler beni son derece rahatsız etmiştir. Bu sebeple başta ailem, eşim dostum ve tanıdıklarım olmak üzere kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.”dedi.

BAYIRBUCAK TÜRKMEN BÖLGESİNDEYİM

Türkmenlere destek vermek için Bayırbucak Türkmen Bölgesine desteğe gittiğini belirten Emrah Çelik, “Benim amacım ve gayem tamamen dini ve milli duygularla, Bayırbucak Türkmen Bölgesi’ndeki Türkmen kardeşlerime destek vermek ve yardımcı olmaktır. Gittiğim bölge Türk Devletine bağlı Türkmen soydaşlarımızın bulunduğu bölgedir. Öncelikle yüce dinim islamiyet ve inancım için sonra da Türkmen soydaşlarım için burada bulunmaktan onur duyuyorum.”dedi.

AMACIM TÜRKMENLERE DESTEK OLMAKTIR

Türkmen Dağı İkinci Sahil Tümeni’ne geçişini ve yaşadıklarını anlatan Çelik, “Ben buraya tamamen kendi hür irademle ve hissiyatımın sesini dinleyerek geldim. Bu kararımda ne ailemin ne herhangi bir arkadaşımın ne herhangi bir örgütün ne de hiçbir siyasi parti veya kurumun telkini, etkisi, önerisi, tavsiyesi, yaptırımı yoktur. Benim de bu kararımdan dolayı herhangi bir kişisel menfaatim yoktur. Benim amacım yüce Türk milletinin bir evladı olarak yine Türkmen soydaşlarımızı orada yalnız bırakmamak ve onlara destek olmaktır. Bu kararımın duyulmasını kamuoyuna bilerek bilmeyerek yanlış sunan medya organlarının ön yargılı ve araştırmadan yaptıkları haber beni çok derinden üzmüştür. Bu iddiaların hiçbirinin aslı astarı yoktur. Şunu da söylemeliyim ki orada gördüklerim ve yaşadıklarım, oraya gitmenin aslında bireysel olarak benim için ne kadar doğru bir karar olduğunu bana bir kez daha göstermiştir. Ne hazindir ki ülkemizdeki medya maskesi altında yayın yapan ama karanlık odakların sesi konumunda olan bir takım yayın organları, bir taraftan Esat şakşakçılığı yaparken, diğer taraftan bölücü terör örgüt yalakalığı yapıyorlar.

BAYIRBUCAK’IN FERYADINI GÖRMÜYORLAR

Bu kesimler bilerek bilmeyerek, esas o kaotik ortamda iki arada bir derede kalan Bayırbucak Türkmenlerinin feryadını duymuyorlar, dünya kamuoyuna duyurmuyorlar. Suriye’de başlayan kargaşa sonrası vicdanım ve aklım bütün bu olanlara seyirci kalmak yerine, oradaki soydaşlarıma katkı sağlamak için Bayırbucak’ta olmam gerektiğini söyledi. Bayırbucak’ta bulunduğum süreçte gerek insanların yaşam mücadelelerine, gerekse Türkmenlerin içinde bulunduğu zor duruma birebir şahit oldum. Ama maalesef dünya kamuoyu tarafından ve ülkemizdeki bir takım odaklar tarafından bana göre bilinçli olarak bu gerçek bilinmiyor, kamuoyuna haber yapacak olan medya da bu görevini yerine getirmiyor.

DEVLETİMLE VE MİLLETİMLE GURUR DUYDUM

Buradaki halkın ve mücahitlerin ayakta kalmasında en büyük desteği devletimizin buraya yaptığı yardımlardır. Bu nedenle oraya gittiğimde devletimin yaptığı yardımları görünce hem Devletimle hem milletimle gurur duydum.Bir ülkücü kadar milliyetçi olmaktan ve bir AK Partili kadar da dindar olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Vatan savunmasında askerlik görevimi icra ederken Diyarbakır Lice’de iki arkadaşımı terör örgütüne şehit vermiş bir insan olarak, terörün ve şehitliğin ne manaya geldiğini çok iyi biliyorum. Hayatımı o gün nasıl devletime milletime ve inancıma göre şekillendirdi isem bugün de aynı kararlılıkla milletime vatanıma ve soydaşlarımla birlik beraberlik içinde olmaya göre şekillendirdim.

 

HAYATTA İLLEGAL HİÇBİR İŞİM OLMAZ

Benim ne Esad’a karşı ne başka bir guruba karşı ne de herhangi bir karanlık eşlerle işim olmadı ve olmaz. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin evladıyım. Türk çocuğuyum. Bir Türk çocuğu olarak devletimin de yardım emekte olduğu Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimize yardım için buradayım. Benim fotoğraflarımı yayınlamışlar. Ben hiçbir zaman hiçbir illegal hal içinde olmadım. Vatani görevimi çok şükür alnımın akıyla yaptım. Bu ülke için taş üstüne taş koyan, dine ve inancımıza saygı duyan herkese karşı saygılı oldum. Bölgemize gelen siyasetçilerimizle de bu doğrultuda birlikte fotoğraf da çektirdim. Kimse karanlık suda balık avlamaya çalışmasın. Biz ülkemizden milletimizden ve inancımızdan başka hiçbir kaygısı olmadığı gibi hiçbir amacı da olmayan düşüncede insanlarız.